TORNAR

Jorba activa la licitació de la reforma de la xarxa d’abastament d’aigua de Sant Genís

El cost de l’actuació se sufragarà mitjançant fons del PUOSC amb una petita aportació municipal

societat
Dimecres, 14 abril 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Un cop es completi l'actuació, s'acabarà la problemàtica amb els talls que pateixen els veïns durant les reparacions de les canonades. El pressupost de l'execució de les obres és de 183.382,76 euros.

PUBLICITAT

L'Ajuntament de Jorba engega el procediment de licitació de les obres de millora de la xarxa d'abastament d'aigua de Sant Genís. L'objectiu d'aquesta actuació és canviar les canonades de fibrociment, material obsolet, per unes de noves de PVC orientat i del mateix diàmetre per millorar el rendiment de la xarxa. Les obres també permetran eliminar les fuites que, arran de l'actual poc timbratge de les canonades actuals o per l'elevada velocitat del pas de l'aigua, deixen sense servei als veïns de Sant Genís durant hores mentre la companyia subministradora les repara.

També amb aquesta actuació, l'Ajuntament indica que es garanteix el subministrament d'aigua a un sector de sòl industrial del municipi, el de les ceràmiques de Sant Genís, que actualment té un abastament deficient, així com al nucli urbà de Sant Genís, on conviuen diverses activitats industrials que també s'abasteixen de la mateixa xarxa. El pressupost d'execució de les obres és de 183.382,76 euros, IVA inclòs, i té un termini d'execució de 75 dies. Les empreses podran presentar les ofertes fins dimarts 20 d'abril, que s'obriran dimarts 27. La licitació és electrònica, mitjançant sobre digital, i l'anunci i resta de documentació es pot consultar al perfil del contractant de l'Ajuntament.

Les obres són finançades en un 95% pel Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya i han d'estar finalitzades aquest mateix estiu. La resta de finançament l'aporta l'Ajuntament amb recursos propis. Aquesta actuació dóna compliment al Pla director de la xarxa d'abastament d'aigua potable de Jorba, elaborat pel Servei d'Equipaments i Espai Públic de la Diputació de Barcelona, en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019, L'alcalde, David Sánchez, explica que aquesta actuació forma part dels projectes que el consistori tenia previst en els pressupostos d'enguany i "un compromís amb els veïnats de Sant Genís. Ara, gràcies a les ajudes del PUOSC finalment es pot tirar endavant i permetrà millorar l'aigua de boca, la qualitat i l'efectivitat en el subministrament". 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.