TORNAR

Piera s’adhereix al programa Reallotgem

Amb aquesta iniciativa impulsada per l’Agència d’Habitatge de Catalunya, es llogaran pisos buits de propietaris privats per cedir-los posteriorment a les famílies més vulnerables.

societat
Dimarts, 19 octubre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L’Ajuntament de Piera s’ha adherit al programa Reallotgem, impulsat per Agència d'Habitatge de Catalunya, a través del qual es llogaran pisos buits de propietaris privats per cedir-los posteriorment a famílies en risc d’exclusió social del municipi, ajudant-los així a sortir d’una situació de vulnerabilitat.

PUBLICITAT

La Generalitat, a través de l'Agència d'Habitatge de Catalunya, signarà els contractes de lloguer amb el propietaris privats. Aquests contractes tindran una durada mínima de 5 anys. La Generalitat avançarà 18 mesos de lloguer als propietaris i posteriorment serà l’administració la que pagarà les mensualitats. Un cop signat el contracte, la Generalitat farà un contracte de cessió amb la família vulnerable on aquesta última pagarà la part del lloguer a la Generalitat que li permeti la seva renda.

Paral·lelament, s’ha iniciat una cerca a Piera amb l’objectiu de trobar propietaris que vulguin participar en aquest programa. Respecte al preu del lloguer, serà el valor mitjà del metre quadrat de l'índex de referència de lloguer o, si fos el cas, el de l'últim contracte de lloguer que s'hagi signat per aquell habitatge. Els propietaris que vulguin sumar-se al programa hauran de tenir en compte les següents condicions de l’habitatge:

Disposar de cèdula d'habitabilitat vigent

Disposar de certificació energètica

Estar en condicions que permetin ser ocupats de manera imminent i tenir donats d'alta els subministraments, o bé disposar dels butlletins necessaris per poder donar-los d'alta.

Tenir una superfície màxima útil de 90 metres quadrats. S'admetran habitatges amb superfície superior, però les condicions econòmiques màximes es regularan per aquest màxim de 90 metres quadrats.

Els propietaris d’un pis privat buit que vulguin afegir-se al programa han de trucar al telèfon 671 48 10 75.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.