El projecte de construir una central eòlica a l'entorn del municipi d'Orpí va generar fa una dècada un ampli moviment en contra, tant a Carme com al mateix poble d'Orpí. Ara, el decret 16/2019 ha fet que les empreses del sector eòlic vulguin tornar a instal·lar aerogeneradors a la zona.
La zona de la Serra de Feixes
Els efectes visuals seran "seriosos". La serra de Feixes és una carena a gairebé 700 metres i els aerogeneradors, amb les seves pales, "poden elevar-se fins a 197 metres". L'impacte visual serà notable a tota la comarca. Indiquen que "s'hauran d'eixamplar fins a sis metres els vials que ja hi ha. A més, s'hauran de fer tres quilòmetres de camins nous. Caldrà fer arribar el material per als molins en camions, amb pales de més de 75 metres (l'altura de la torre ja és de 120 metres). La destrossa serà molt gran. Suposarà l'afectació de 206 hectàrees".
Les centrals generarien, si prospera el projecte, 36 megawatts. Ara mateix, la promotora "està elaborant l'estudi de viabilitat del projecte i després quedarà en mans de la Ponència". El termini de resposta és l'estiu del 2022. La plataforma ha de preparar les eventuals al·legacions si la Generalitat aprovés el projecte "cosa que sembla probable, perquè van pel dret". Salvem la Serra de Feixes vol estudiar a fons la situació, també per la proximitat de les centrals a una zona del Pla d'Espais d'Interès Natural. Afegeixen que "al revés que en els projectes de fa deu anys, la viabilitat econòmica està assegurada amb els fons per a les renovables i el fet que ara ho impulsen grans oligopolis".