TORNAR

Prop de 10.000 treballadors anoiencs, afectats per ERTOs

Més de 130 empreses anoienques han tancat totalment o parcialment

economia
Dissabte, 11 abril 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Unió Empresarial de l'Anoia ha fet una consulta entre els seus associats per fer una primera radiografia de l'impacte del coronavirus en el teixit empresarial anoienc. De les dades facilitades per unes 200 empreses es desprèn que, abans de l'aixecament del confinament decretat aquest dijous pel congrés espanyol, més de la meitat han tan tancat, totalment o parcial. La resta, o bé són empreses definides com a "essencials" o fan teletreball. Segons la UEA, fins ara, s'han registrat a l'Anoia 1.426 ERTO per força major i 26 ERO, que afecten prop de 9.400 treballadors.
 
PUBLICITAT
Segons les dades que les empreses han facilitat a la Unió Empresarial de l'Anoia, la meitat de les 200 empreses enquestades han presentat expedients, la majoria dels quals (el 85,2%) estan en tramitació i només un 13,6% han estat concedits. 
 
Més de la meitat de les empreses enquestades 200 han comunicat que han hagut de parar l'activitat, totalment o parcialment. Els factors són diversos: a causa de l’obligació legal (25,7%), per la manca de comandes, material o feina (25,51%) o que no poden accedir a les instal·lacions (19%). Pel que fa a la resta d'empreses que no han tancat, el 71% de les enquestades afirma que és perquè són empresa essencial i el 29,5% que fan teletreball.


Pel que fa a les pèrdues ecònomiques, la UEA ha pogut fer un primer balanç. Un 70% de les empreses que ja poden valorar les pèrdues, quantifica que entre març i abril perdran entre els 5.000 euros -des de la petita empresa o autònom- fins als 500.000 euros, la mitjana i gran empresa, majoritàriament. En total, les pèrdues de les 139 empreses que han pogut quantificar-les, ascendiran com a mínim a 14,7 milions d'euros.0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.