//Plugins sense CDN ?>
Vols rebre diàriament i de manera gratuïta les notícies més rellevants de la comarca al teu correu electrònic?
Divendres, 7 agost 2020. 11:24
L’ article cinquè original preveia només la protecció pels residents de la Conca que tenien la feina fora de l’àrea de confinament. En aquesta nova redacció del 6 d’agost s’ha ampliat la protecció a la resta de treballadors dels municipis de fora de la Conca que no van poder accedir als seus llocs de treball dins l’àrea de confinament.
Dimecres, 5 agost 2020. 15:59
El consistori igualadí fa una crida a professionals que vulguin fer de mentors voluntaris a autònoms i petites empreses per ajudar-les a diagnosticar bé la situació dels seus negocis i a elaborar i implementar un pla d’acció per afrontar la crisi derivada de la Covid-19.
Dimecres, 8 juliol 2020. 13:00
Doga, del sector de la industria de components per automoció, ja ha aterrat defitivament a Castellolí i ja opera des del polígon de Can Parera. L'empresa ha fet una inversió de tres milions d'euros.
Dilluns, 29 juny 2020. 03:00
Aquest dimarts 30 de juny finalitza el termini per accedir a la línia de microcrèdits adreçats a empreses i comerços montbuiencs que s'hagin vist afectats per la Covid-19. L’Ajuntament de Montbui destina 100.000 euros "a finançar aquests ajuts reintegrables, o microcrèdits, que facilitin l'accés al finançament necessari per a fer front als pagaments més immediats a tots aquells empresaris i autònoms que estan patint dificultats per aquesta manca de liquiditat." Es tracta, segons el govern montbuienc, "d'una de les línies d'actuació emmarcades en el pla de xoc municipal per tal de fer front als efectes socials i econòmics de la pandèmia."
Diumenge, 21 juny 2020. 03:00
Els temps de crisi serveixen per a reinventar-se. Són moments en què l'emprenedoria s'obre camí per trobar opcions, solucions i propostes per a adaptar-se a les noves situacions. Aquest és el cas d'Espai Gastronomia, la branca familiar dirigida per Carles Carol (Igualada, 1982) que, davant el gir sobtat d'aquest 2020, en comptes d'abaixar els braços ha iniciat una nova proposta gastronòmica, Amèrica Orígens, basada en la recuperació del restaurant familiar situat a l'Avinguda Mestre Muntaner, 44 i que beu d'una tradició familiar amb més de 70 anys d'història. Però les propostes, com explica Carol, no s'acaben aquí, perquè Espai Gastronomia oferirà altres experiències gastronòmiques singulars durant l'estiu, amb sopars sota les estrelles al jardí del Castell de Tous i un Wine & Grill Bar als exteriors de les Caves Bohigas.
Dissabte, 2 maig 2020. 03:00
El Departament d’Empresa i Coneixement, a través de la Direcció General de Comerç, ha posat en marxa la campanya "Ara és el teu torn", amb l’objectiu de reactivar l’activitat comercial. La campanya s'emmarca dons el Pla de Xoc i de Reactivació del Comerç, l’Artesania i la Moda post-COVID19, dissenyat per la Direcció General de Comerç amb l’objectiu restablir l’activitat comercial, coincidint amb la reobertura dels establiments i la reactivació prevista per a les properes setmanes.
Dilluns, 27 abril 2020. 03:00
Què faran les botigues de roba quan puguin tornar a apujar la persiana? Quines mesures prendran per a atendre els clients? Mentre en alguns països comencen a aixecar les mesures més estrictes de confinament i comencen a permetre l'apertura d'establiments no essencials, com els de roba, a Catalunya i a l'Estat espanyol, en estat d'alerta fins al 9 de maig, aquesta situació encara no es contempla, to i que el sector comença a estudiar certes mesures per al retorn de la "normalitat". Entre aquestes, hi ha les de reforçar la desinfecció de les botigues, fer controls d'aforament, obligar els clients a portar guants o restringir l'accés als provadors a una única persona. La confederació de la indústria tèxtil (Texfor) calcula un impacte d'un 37% de la facturació anual pel coronavirus.
Dijous, 23 abril 2020. 03:00
Tres de les llibreries de la capital anoienca expliquen l'activitat dels seus negocis durant l’emergència sanitària provocada pel Covid-19, exposen la seva situació davant la venda de llibres per part de grans superfícies dedicades a l'alimentació i detallen com han pogut preparar el Sant Jordi d’aquest any, ja sigui amb els recursos propis dels que disposen o amb el suport de plataformes com Llibreries Obertes, potenciada per Òmnium Cultural. AnoiaDiari s'ha posat en contacte amb Elisabet Feced, dependenta de la llibreria i papereria Cal Rabell, Ignasi Farré, gerent de la Llibreria Aqualata i Isabel Casas, copropietària de la Llegim...? llibreria.
Dilluns, 20 abril 2020. 03:00
Àuria Cooperativa és una de les moltes empreses que, per l'impacte de la crisi originada per la pandèmia del coronavirus, ha hagut de reinventar-se. De fet, n'és un clar exemple. A mitjans de març, a causa de la situació excepcional del confinament a la Conca d'Òdena i de les dificultats derivades de la crisi, va haver de presentar un ERTO, que va afectar més de tres-cents treballadors de la cooperativa a l'Anoia, especialment de les plantes de serveis industrials, equips de serveis no considerats essencials i de les línies de producció cosmètica. És, en aquest darrer àmbit, el de la producció de cosmètics —en què la cooperativa gaudia d'una llarga experiència i un segell de prestigi i de qualitat—, i amb la voluntat de col·laborar i treballar per aportar solucions a l'impacte de la covid-19 en la societat, que la cooperativa va veure una oportunitat per redirigir la seva producció i tenir un impuls innovador, amb la fabricació de gel hidroalcohòlic, un producte molt necessari i amb molta demanda, especialment en els centres sanitaris.