TORNAR
PUBLICITAT

El Batxillerat Francès creix en número d'estudiants a l'Anoia

L’institut de Capellades i l’Escola Pia ofereixen aquesta opció que molts busquen per poder fer la universitat a França

ensenyament
Divendres, 9 febrer 2018. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

L'opció de fer el Batxibac, la doble titulació que permet obtenir el Batxillerat Francès i també el de l'Estat espanyol, es dona des de fa tres cursos a l'IES Molí de la Vila i des del 2016-2017 a l'Escola Pia d'Igualada. Es tracta d'una opció molt atractiva per la possibilitat d'accedir als estudis universitaris francesos, però que també suposa moltes dificultats d'adaptació a un currículum mixt.

PUBLICITAT

Aquest 2017-2018 un total de 23 alumnes a la comarca cursen el Batxibac, el Batxillerat francès. Es tracta d'una possibilitat que des de fa anys ofereixen diversos centres catalans -gairebé mig centenar- i que en el cas de l'Anoia té lloc a l'IES Molí de la Vila capelladí i a l'Escola Pia. El número d'alumnes que el cursen ha crescut respecte l'any passat a Capellades, on ara n'hi ha 19. I en el cas del primer curs de batxillerat, són 13 els nois i noies que han triat començar el curs fent aquest currículum per optar al Baccalauréat.

En el  cas del centre igualadí, l'any passat van començar set alumnes i, d'aquests, quatre van acabar-lo. Enguany, a primer de Batxillerat no hi ha alumnes i a segon els quatre que van acabar el curs anterior continuen els estudis. Els responsables del centre comenten que "fer un currículum mixt comporta per part dels alumnes un ferm compromís i un xic més d'esforç. És per aquest motiu que és un nombre d'alumnes reduït qui opta per cursar la doble titulació".
 
A l'Escola Pia s'ha preparat a tots els alumnes un itinerari de batxillerat perquè puguin fer el Batxibac des de qualsevol modalitat, inclosa la modalitat de l'artístic. A l'IES Molí de la Vila també es compaginen diferents branques d'estudis amb les assignatures comunes i indispensables: "tres hores de francès, dues de literatura francesa i dues més d'història francesa". Al centre capelladí hi han acudit alumnes d'altres punts de l'Anoia, com Vilanova, per poder obtenir el Baccalauréat.
 
Els alumnes de l'IES Molí de la Vila de primer, que enceten el BatxibacPer fer el Batxibac, s'ha de comptar com a mínim amb el nivell B1 de francès. La majoria dels nois i noies que cursen el Batxibac ara van estudiar la llengua francesa en diverses optatives al llarg dels quatre cursos de l'ESO. La meta principal, explica un dels capelladins, és fer la carrera universitària a l'estranger, en països de parla francesa: "m'agradaria estudiar la carrera de biologia a França perquè la universitat és més econòmica i allà hi ha més treball. Crec que del contrari no estaria aprofitant al màxim el Batxibac".
 
El principal escull per molts és l'assignatura d'Història de França: "és una assignatura que al principi es difícil, ja que pràcticament es fan comentaris de documents i redaccions amb una estructura i pautes determinades i costa d'agafar el fil, però un cop situat, és anar fent". Sobre aquesta assignatura, una altra alumna comenta que "costa una mica, cert, però si t'hi fiques, t'ho treus bé".
 
La mateixa alumna parla sobre un altre de les problemàtiques, descuidar l'anglès: "recomano que si es fa Batxibac, estudiar anglès en una academia, si no es perd molt". Altres estudiants també comenten que no poden deixar d'aprendre una eina com l'anglès: "Com que aquest any no ho puc fer a l'institut i no ho volia perdre perquè és la llengua més important en aquest moment i et demanen un B2 al acabar la carrera universitària, ara vaig dos dies de la setmana per la tarda a fer una extraescolar".

 

 
 
PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.