Els homes del CBI es mantenen segons malgrat la derrota

TAU ICESA-PLOMS SALLE REUS 79 - CB IGUALADA 70

Diumenge, 12 febrer 2012. 19:45. Redacció AnoiaDiari.
El Club Bàsquet Igualada va caure al camp del tercer classificat , el TAU Icesa-Ploms Salle Reus, per 79-70, després de vuit victòries consecutives que l’ha dut a mantenir-se en la segona posició de la taula.

Carles Fons i Marc Corcelles en un partit. Foto: Joan Ribera.

A priori el CBI tenia un partit complicat aquest cap de setmana enfrontant-lo a casa del tercer classificat, el TAU Icesa-Ploms Salle Reus, que en cas de guanyar hauria augmentat les diferències per estar més tranquil en la segona posició. Tot i que els de l’Anoia van fer un bon primer període (7-19), amb una defensa molt exigent que provocant els errors dels jugadors locals i amb un atac fluid i amb rapidesa de pilota podien anotar clarament a la cistella contrària.

En el segon període els de Reus van començar a posar-se dins del partit, fent una defensa més tancada i poder frenar l’atac dels jugadors de l’Igualada i començar a tenir més encert en el llançament exterior, que tot i guanyar el parcial (17-14) el CBI va marxar al descans amb un diferència notable en el marcador de 24-33, però amb les lesions de dos dels seus jugadors (D. Vallverdú i M. Corcelles), fet que minvaria les rotacions d’aquestes posicions en la segona part.

A la represa del partit els jugadors locals van sortit molt motivats i endollats, essent conscients de que si perdien el matx ho tindrien més complicat per accedir a la segona posició. Per això van sortir més agressius en defensa i bloquejar al màxim l’atac dels jugadors d’Isart, que els dificultava circular la pilota amb rapidesa i fluïdesa per trobar bones opcions de tir. Pel contrari els jugadors locals tenien un encert altíssim des de la línea de 3 punts, que amb 5 triples en aquest tercer període van donar la volta al marcador (27-13) i acabar el quart amb una diferència de 5 punts 51-46.

Es jugava el darrer període, i res estava decidit, ja que el CBI, tot i les baixes de jugadors importants, no va baixar els braços, i amb el suport a pista i des de la banqueta de tots els jugadors van tornar a revifar el partit, després de fer alternances en defensa per provocar el desencert dels jugadors del Reus i poder córrer per poder anotar amb més facilitat en accions de contra atac. Fins posar-se altra vegada per davant del marcador 57-61, el que es preveia un final molt disputat i amb opcions pels jugadors igualadins, però després d’un marcador igualat a 62 punts, el jugador local. A. González va tenir la ma de Déu, després d’anotar tres triples consecutius en un minut, va suposar el trencament del partit en els darrers dos minuts, que no va donar temps a res al CBI per poder igualar el marcador tot i els intents fins el darrer segon, i amb un parcial ajustat per l’equip local (28-24) els va permetre endur-se la victòria final de 79-70, i poder aspirar així la segona posició que encara manté el CBI.

Proper partit

Ara el C.B. Igualada té l’oportunitat de sumar dues victòries consecutives, jugant dos partits seguits a les Comes amb la seva afició i davant de dos dels equips de la classificació baixa del grup. Primer ho farà amb el GAM CLUB BASQUET VILA-SECA, el proper dissabte a les 7 del vespre.

Àrbitres del partit: JF. Patiño com a principal i V. Casas com auxiliar.

Els jugadors inicials per part del C.B. IGUALADA, que jugava com a visitant: D. VALLVERDÚ, A. ROCA, C. FONS, M. CORCELLES, M. ROCA. Per part del TAU ICESA-PLOMS SALLE REUS que jugava com a local: A. MARTÍNEZ, J. PARICIO, A. GONZALEZ, PJ. AVILÉS, E. VALL.

Parcials de cada període: 1r 07-19, 2n 17-14, 3r 27-13 i 4t 28-24.

Anotacions per part del C.B. IGUALADA: Q. Padrós (0), J. Fons(0), J. Burgés (11), D. Vallverdú (2), J. Torres (4), A. Roca (2), C. Fons (18), E. Burgés (16), M. Corcelles (2), M. Roca (13), Guillem Estany (0), Samuel Laguarta (2).

Anotacions per part del TAU ICESA-PLOMS SALLE REUS: D. Huertas (0), A. Martínez (15), J. Paricio (10), A. González (18), FJ. Cubillas (19), JE. Martínez (0), PJ. Avilés (0), R. Duro (3), O. Penas (2), E. Vall (0), E. Torres (12).