TORNAR

'L'Anoia és una prioritat i esperem que el trasllat de l'arxiu històric es desencalli el 2009'

Entrevista a Joan Manuel Tresserras, conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació

politica
Dimarts, 18 novembre 2008. 12:50. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, preveu que el trasllat definitiu de l'arxiu històric de l'Anoia a l'edifici de la Igualadina Cotonera es pugui desencallar el 2009. Així, Tresserras creu que l'any que ve s'aprovarà el projecte i es faran les adjudicacions. El conseller titlla d''espai magnífic' la Igualadina Cotonera i explica que ha de ser objecte d'una intervenció que 'no pot ser immediata'. En una entrevista a l'ACN, la primera que concedeix a una agència, Tresserras recorda que hi ha un projecte sobre el conjunt de l'edifici que també ha d'acollir altres equipaments culturals. 'L'Anoia és una prioritat', ha assegurat el conseller de Cultura.

Joan Manuel Tresserras

En l'entrevista que el Conseller ha concedit a l'Agència Catalana de Notícies fa especial menció de la comarca anoienca i de la seva capital.

Quan es preveu el trasllat definitiu de l'arxiu històric de l'Anoia?

Hi ha aquest espai magnífic de la Igualadina Cotonera, que ha de ser objecte d'una intervenció, que no pot ser immediata, hi ha un projecte de treball sobre el conjunt de l'edifici, que també ha d'acollir altres equipaments culturals i un d'ells és l'arxiu comarcal. Hi ha un pla director i espero que ens hi puguem posar aviat. El pla d'arxius portava una marxa els últims anys, però la situació econòmica ens obliga, no diré a posar el fre, però sí a revisar alguns dels terminis. En qualsevol cas, l'Anoia és una prioritat i esperem que el 2009 el projecte es desencalli, el tinguem aprovat, i es puguin fer adjudicacions.

El Conseller Joan Manuel Tresserras parla també de la Patum de Berga, amb la que el departament de cultutra i mitjans de Comunicació vol arribar a un conveni per concedir-li més ajuts.

menciona també la crisi actual, reconeixent que no ajuda a aconseguir l'objectiu del departament, que era arribar al 2% del pressupost de la generalitat i fa especial èmfasi en el tema del cinema. Així d'una banda aposta per potenciar el festival de Cinema de Sitges, buscant sponsors per fer-lo més potent. D'altra banda qualifica d'anolamia el que passa amb el cinema en català a Catalunya: "no té explicació: en un país en què l'audiència televisiva en català és del 30%, és una anomalia que el cinema no superi l'1%".

En l'entrevista Tresserras parla també del Consell de les Arts que serà operatiu a principis de l'any vinent i que servirà per millorar la transparència en l'àmbit de les relacions entre la política i la creació artística. En relació al pla de Circ, valora positivament el salt qualitatiu que representa el fet que el pressupost pel món del circ passi de 800.000 euros a 2'4 milions.

Podeu consultarl'entrevista completa en aquest enllaç.

Documents adjunts

Entrevista completa - ACN



0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.