TORNAR

CiU d'Igualada contra l'ampliació de la zona blava

Més aparcament?

politica
Divendres, 14 novembre 2008. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El grup municipal de CiU es mostra contrari a l'ampliació de 293 places de zona blava a Igualada, que l'actual govern de la ciutat preveu dur a terme a l'entorn de l'Hospital i al centre de la ciutat.

El grup municipal va demanar fa dos mesos, en el seu pla de mesures per afrontar la crisi a Igualada, la reducció d'un 20% del preu de la zona blava i no crear-ne de noves.

CiU reclama al govern que no desvirtui l'objectiu de les zones blaves, les quals han de servir per afavorir la rotació i dinamitzar així el comerç, i amb la proposta del govern de l'Entesa, l'ampliació de les zones blaves només respon, al seu entendre, a una funció merament recaptatòria.

El portaveu del grup municipal, Marc Castells, creu que hi ha altres opcions per la gestió de les zones blaves, alguns municipis han optat per fer zones blaves gratuïtes, "on el ciutadà pugui extreure un tiquet d'una hora gratuïta, per exemple"

Aquest criteri de govern, segons Castells, "afavoreix la rotació amb la qual cosa beneficia el comerç i no castiga als ciutadans". Aquesta és una proposta segons el portaveu de CiU "constructiva, en positiu i molt adequada en els temps actuals"


10 Comentaris

p

pascual

igualada

20 de novembre 2008.19:20h

Respondre

el pascual, es a dir, el q escriu, es igualadi... no t’exitis joan, simplement crec que igualada te nivells més alts en demagogia...pq els iguadins teniu tant odi als barcelonis? sempre m’ho he... Llegir més preguntat...

O

Oscar

19 de novembre 2008.13:34h

Respondre

Evidentment que s’hauria de fer una iniciativa tipus els primers 15 o 30 minuts gratuïts. Això és la primera cosa que indica que els de l’entesa volen fer caixa. Però la segona i més... Llegir més indignant és la zona blava a l’hospital. Què passa, què al superpàrquing no hi aparca ni déu? Doncs fem-ho tot zona blava i així ingressem calers de tothom.És una VERGONYA

J

Joan Blanch - Maier

Igualada

19 de novembre 2008.10:56h

Respondre

Pascual, n’estem farts de que els de la capital ens volgueu donar lliçons de la vida, quedat a la capi, si us plau. Quan dius ”sort de Barcelona..” Potser et penses que us necessitem per algo... Llegir més ??? Au, va que Barcelona nomès es bona si la bossa sona, no ens vulgueu ensenyar res... almenys vosaltres, que teniu moltes coses bones,però també moltes de dolentes.. de iguals a iguals dius...Per alguna cosa us diuen pixapins... deu ser també pel vostre nivell intelectual.

P

Pep Solé Vilanova

L'Espelt

17 de novembre 2008.10:35h

Respondre

Crec que el debat s’està desviant del fons de l’article, on es parla d’ampliar la zona blava a l’hospital i no pas del debat zona blava si o no.
Visc fora d’Igualada on no hi ha hospital,... Llegir més ni tan sols ambulatòria ni CAP. Tampoc hi ha transport públic de cap mena. Fa uns dies han operat un familiar i en els primers dies calia estar al seu costat les 24 hores. Tots vivim fora d’Igualada i ens hi hem hagut de desplaçar amb vehicle. Això vol dir estades de moltes hores.
Estic d’acord en que zona blava = és iguala a rotació (o a multa), però considero injust haver de pagar quantitats elevades diàriament per tenir el cotxe en zona blava o en el pàrquing quer per circumstancies no volgudes t’has de passar moltes hores a l’hospital.
Tots els serveis comarcals sembla que hagin d’estar a Igualada (un centralisme com molts d’altres que sovint critiquem). Em sembla un atracament i no se com s’hauria de resoldre (vals gratuïts per familiars d’ingressats com fa la UBIC amb els seus clients al centre, descomptes per estades de moltes hores, etc). Segur que els igualadins heu tingut la mateixa sensació que jo quan aneu a BCN per obligació (on hi ha tots els organismes oficials sense alternativa a la comarca) i us indigna que a sobre d’haver-vos de desplaçar obligatoriament hàgiu de contribuir a les arques municipals de BCN aparcant a la zona blava (si no es que la trobeu tota verda on tampoc podreu aparcar).
Majoritàriament la gent no va a l’hospital a ni a divertir-se ni a fer negoci. No veig be que es vulgui fer zona blava als voltants de l’hospital.

L

Llorenç Adzet

Igualada

17 de novembre 2008.08:32h

Respondre

La pregunta del milió de dòlars és: per què l’ajuntament d’Igualada necessita més calers de la zona blava ? La resposta és evident: perquè després d’anys de vaques grasses, amb entrada... Llegir més d’ingressos derivats del boom immobiliari a punta pala, ara els ”entesos” s’han adonat que no es pot mantenir aquest volum de despesa ordinària sense haver de pujar la pressió impositiva.
I com fer-ho tocant menys els nassos als igualadins ? Doncs anant contra els ”visitants obligats”, és a dir, els milers d’anoiencs que treballem a Igualada però no hi vivim, i que necessitem el cotxe, sí o sí per desplaçar-nos. Queda clar que els igualadins també hi rebran les seves conseqüències, però només aquells que visquin als barris més perifèrics de la ciutat.
L’igualadí del Poble Sec, per exemple, s’haurà d’acostumar a anar caminant a tot arreu perquè agafar el cotxe serà una ”sangria” econòmica. Però els pobrets de Piera, Capellades, Vilanova, Montbui, que hem d’agafat el cotxe per desplaçar-nos a treballar on haurem d’aparcar ? Al Rec ? A aquest pas haurem d’anar-nos a aparcar a Montbui i arribar fins a Igualada caminant. El govern actual de l’Entesa és híper-corrosiu amb els ciutadans, i demostra que només mira la seva butxaca -i com quadrar el desgavell econòmic d’un ajuntament que no va fer els deures quan havia de fer-los-.
I per cert, als que diuen que més zona blava és igual a rotació, els hi posaria l’exemple de moltes ciutats on la primera mitja hora és gratuïta...Si la voluntat real no és recaptatòria, que copiin d’altres llocs...

p

pascual

igualada

15 de novembre 2008.18:26h

Respondre

fer afirmacions com ”no es per rotació si no per recaptació” de manera tant gratuita i quedar-se tant ample no serveix per fer pujar el nivell intelectual de aquesta ciutat. Al menys argumenta,... Llegir més no?Teresa, si vius al centre, en que et perjudica la zona blava? no crec q vagis en cotxe al centre, no? Crec que a igualada teniu els politics que us mereixeu. Esteu al mateix nivell intelectual, de iguals a iguals, de igualadins a igualadins. Sort de barcelona....

T

Teresa

Igualada

14 de novembre 2008.17:30h

Respondre

Si vius al centre d’Igualada t’adones que la inclusió de més zones blaves no respon a criteris de rotació, sino de recaptació. És una verdadera llàstima que estiguin convertint una ciutat... Llegir més sostenible en insuportable per la pressió que exerceixen sobre el ciutadà

J

Joaquim

Igualada

14 de novembre 2008.15:41h

Respondre

Les zones blaves no agraden a ningú però hem de reconèixer que garanteixen una certa disponibilitat de les poques places d’aparcament properes al centre d’Igualada per a estades de curta... Llegir més durada. Aquesta anomenada ”rotació” és especialment interessant a l’hora de poder fer encàrrecs amb cotxe de forma àgil.

Evidentment per a que aquest sistema funcioni hi ha d’haver una infraestructura i una supervisió que té un cost...

De totes maneres tot ha de tenir una certa racionalitat i no considero que sigui llògic haver de pagar per nomès deu o quinze minuts d’estada.

Una hora gratuita estaria molt bé però hem de reconèixer que permetria, de manera massa fàcil, tenir el cotxe aparcat durant més d’una hora seguida amb un sol canvi de tiquet gratuit. No seria just.

En canvi si que seria interessant poder treure un tiquet gratuït de 15 minuts per poder fer gestions de molt curta durada, pròpies dels pares o mares que porten i recullen la canalla de les escoles d’aquestes zones o de la gent que porta o recull coses als comerços del centre.

De fet, que els primers quinze minuts fóssin gratuïts, fins i tot faria que el sistema fos més just ja que quan paguem per endavant sempre ens hem d’assegurar que no fem curt. Moltes vegades les estades reals són inferiors al temps per al que hem pagat.

Jo m’apunto a la ZONA BLAVA: 15 MINUTS GRATUÏTS !!

qui fa els adhesius?

C

Carles Llusà i Farnós

Igualada

14 de novembre 2008.14:09h

Respondre

A veure Carles, posa-hi el teu nom si et plau, perquè tot sap que amb aquestes inicials només pots ser tu. Una altra cosa, perquè tu que ets de Montbui, o almenys hi vivies abans, pots defensar... Llegir més que els teus veïns hagin de pagar zona blava al teu jefe per anar a comprar, a treballar o fins i tot al metge...??? I ja no diguem res del que m’han bufat, que és que fins i tot voleu posar zona blava aprop del tanatori. Si això és així, per a mí quedareu molt desacreditats...

c

carles c. c.

S.M.M.

14 de novembre 2008.09:50h

Respondre

zones blaves = rotació

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.