TORNAR

La capella ardent de Josep Miserachs rep les visites del món polític i social

Aquest matí, a 2/4 de 12 a Santa Maria, darrer comiat al regidor igualadí

politica
Dimecres, 10 juny 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Durant tota la tarda d'ahir, la capella ardent de Josep Miserachs i Nadal, primer tinent d'alcalde d'Igualada, va rebre visites -centenars de visites- de persones del món polític i social de tota l'Anoia i Catalunya. Avui, a 2/4 de 12, el darrer comiat a Santa Maria

Encara en plena consternació per la seva mort la tarda de dilluns, l'Ajuntament d'Igualada va instal·lar ahir a la tarda la capella ardent de Josep Miserachs, el primer tinent d'alcalde, al Saló de Sessions. Hi serà fins aquest matí, quan abans de 2/4 de 12 es traslladin les seves restes a la basílica de Santa Maria pel seu funeral. El seu féretre, cobert amb una estelada, va col·locar-se al Saló al costat del lema que el propi Josep Miserachs havia repetit des de l'inici del mandat, com a responsable de l'àrea de Promoció Cultural: "Contra la crisi, cultura". Un cartell escrit per l'artista Ramon Enrich amb el lema i una fotografia del polític estan al costat de les seves despulles. La capella ardent va ser visitada incessantment durant tota la tarda.

La capella ardent instal·lada ahirEls companys a l'Ajuntament ja van expressar el seu condol dilluns i visitaven l'espai. També entre els visitants, molts dels alcaldes, alcaldesses i edils de tota la comarca, molts dels quals havien treballat amb Miserachs al llarg de les seves diverses etapes polítiques. Ente ells, el president del Consell Comarcal, alcalde de Masquefa, i president d'UDC a l'Anoia, Xavier Boquete, company de militància del traspassat; també van fer acte de presència dos ex alcaldes d'Igualada, Jordi Aymamí i Josep Maria Susanna, el qual va compartir govern amb Miserachs de 1995 a 1999. El prsident de la Diputació de Barcelona, i alcalde de Martorell, Salvador Esteve, va passar també per la capella ardent. Una de les visites que més ressò van tenir va ser la del president de la Generalitat de Catalunya de 1980 a 2003, Jordi Pujol, que va venir acompanyat de la seva esposa, Marta Ferrussola.

 La capella ardent seguirà a l'Ajuntament de 9 a 11. Al funeral, s'espera la presència de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i altres membres d'Unióo Democràtica. L'Ajuntament ha decretat tres dies de dol.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.