TORNAR

Capellades canvia l'ordenança per restringir quines persones donen menjar a les colònies de gats

politica
Divendres, 10 juliol 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Capellades vol posar ordre a les tres colònies de gats del municipi i evitar En la darrera sessió plenària, també es va fer l'aprovació definitiva després de la seva exposició publica dels comptes generals de l'Ajuntament i els seus organismes autònoms del 2018 després d'haver estat suspesa per l'estat d'alarma.

Una imatge televisiva del darrer ple capelladíEl dijous de la setmana passada es va celebrar la sessió ordinària del ple capelladí. Un dels punts més importants que es va votar va ser la modificació de la tinença d'animals, amb l'article 16 afegint que només podran donar menjar als animals, en referència a les tres colònies de gats, "les persones autoritzades." També incorporen un nou article que detalla les sancions previstes "per a les persones no autoritzades que donin menjar als animals i per a les persones que acumulin faltes lleus. En qualsevol cas, s'engegarà primer una campanya de conscienciació i només després s'iniciaran els procediments sancionadors."

Tots els regidors van votar votar-hi a favor i van fer l'èmfasi no en la voluntat sancionadora sinó en fer més pedagogia per evitar l'actual situació. Seguidament es va passar a l'àrea d'acció social. Primer es va aprovar per unanimitat obrir la convocatòria de les ajudes per a urgències socials, tal com es fa des de fa diverses edicions. Seguidament es va aprovar també per unanimitat la modificació de les ajudes per al transport als estudis postobligatoris. Tal com va explicar el regidor de joventut, Miquel Sabaté, "enguany d'una banda hem doblat la partida econòmica destinada i de l'altra, hem canviat la taula de punts, per fer-la el màxim d'equitativa possible. La resta de la convocatòria és com cada any."

El ple va tractar també l'aprovació dels comptes definitius del 2018, la modificació de les bases reguladores a la convocatòria d'ajudes per a activitats joves, la modificació de l'ordenança fiscal número 25, que és la taxa per a la prestació de serveis a la Piscina Blava aquest estiu, i diverses mocions, com la d'instal•lar un punt d'infermeria permanent a l'escola Marquès de la Pobla. La regidora d'Educació, Susana Moreno, va explicar que actualment al centre hi ha sis alumnes amb necessitats educatives especials que necessiten atenció mèdica, més tots els casos que es donen de manera puntual. Per això es considera essencial aquesta figura. Tots els grups municipals van mostrar-s'hi partidaris i van votar-hi a favor, incloent la proposta del grup del PSC de demanar-ho ja de la manera més ràpida possible.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.