TORNAR

Capellades tomba la moció que demanava que l'ajuntament organitzés la consulta sobiranista

CiU, ERC i un regidor del PSC no voten a favor

politica
Diumenge, 27 desembre 2009. 19:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’agosarada proposta de la CUP i Vila de Capellades al municipi, que els ajuntaments fessin el salt d’espectadors a organitzadors en les consultes populars no ha prosperat. El vot contrari de l’equip de govern (CiU), l’abstenció d’ERC i la divisió del PSC fan que la proposta quedi en res. Els vots es van argumentar al·legant que ja hi ha un grup de ciutadans que començaven aquest projecte.

Ajuntament de Capellades - foto: pobles de Catalunya

Vila de Capellades – CUP ha mostrat la seva decepció per la negativa de bona part de regidors de l’Ajuntament a promoure i organitzar conjuntament amb la mobilització ciutadana un futur referèndum per l’autodeterminació del poble català, i consideren que ‘ha deixat estancada la possibilitat de fer un pas endavant en l’exercici democràtic de l’opinió i la mobilització’.

Els vots van ser: CIU: 6 regidors , 6 vots en contra. ERC: 3 regidors, 3 abstencions, PSC: 2 regidors, una abstenció i un vot en contra. Vila de Capellades-CUP: dos regidors, dos vots a favor.

De les argumentacions donades pels diferents grups polítics s’extreu que la nergativa es deu a que ja hi ha un grup de ciutadans que començaven aquest projecte, segons va assenyalar el grup de CiU, que sinó ‘no hi veurien cap objecció’, afegint que no s’havia de funcionar diferent de ningú i que no era necessari haver d’enfrontar-se a cap institució.

ERC, en la mateixa línia, va proposar deixar aquesta opció com un pla B, argumentant que si fallava la mobilització ciutadana ‘aleshores podríem inclinar-nos per aquesta opció, tenint clar segurament que la realització d’una mateixa consulta dos cops (a causa de que la primera a fallat) es d’alguna manera difícil d’entendre i d’exercir’.

El PSC va defensar la seva postura recolzant-se amb la no confrontació de les institucions i pràcticament amb les mateixes raons que s’havien esgrimit per part dels altres partits polítics.


2 Comentaris

m

mm

Capellades

28 de desembre 2009.11:57h

Respondre

tenim altres cosses molt més urgents a fer en la nostra ciutat!!!

J

Jordi

capellades

27 de desembre 2009.20:27h

Respondre

Volem que l’Ajuntament es gasti diners en organitzar la consulta i després ens queixem que no en té per a poder subvencionar algunes entitats i/o activitats. D’acord, per a la consulta calen... Llegir més pocs diners, però serien més útils per a d’altres situacions.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.