//Plugins sense CDN ?>
Marc Castells (CIU) ha explicat que ‘en cas que la petició no fos atesa, el grup presentarà en el proper ple ordinari del mes de febrer una moció sol•licitant la pròrroga de 60 dies, amb la intenció que s’hi sumin la resta de forces polítiques a l’oposició’. CiU exposa tres motius pels quals sol·licita aquesta pròrroga: ‘El primer ve motivat pel fet que una decisió tant important com el POUM ha d’estar molt meditada, perquè difícilment es pot reconduir.’ A més, explica Castells, ‘si ens hem esperat 23 anys a tenir un POUM (l’actual data de 1986), ens podem esperar 23 anys i dos mesos més, per poder-ho fer ben fet’. Per últim, Marc Castells explica que ‘es tracta d’un pla molt complex, i amb implicacions econòmiques importants’, i que el fet de presentar al·legacions s’ha de fer amb temps, ‘ben preparades i justificades perquè es tinguin en compte’.
Joan Torras (ERC) explica que el seu grup s’ha reunit amb diverses entitats i grups que presentaran al·legacions, i que també ‘s’estaria d’acord amb la pròrroga sol•licitada’, per la qual cosa en cas de presentar-se la moció la recolzarien. Torras explica que ERC ja va demanar a l’equip de govern que es determinés un període més llarg per al·legar, fins i tot abans que el Ple aprovés el POUM el passat desembre. Com que ‘hi va haver negativa, ens vam abstenir en la votació’. Joan Torras també es mostra preocupat per les conseqüències econòmiques que el POUM tindrà per a molts col·lectius i empreses, especialment el sector adober,
Finalment, Pere Calbó (PP) ha explicat que CIU no els ha comentat directament la possibilitat d’una moció, per la qual cosa es valorarà en el seu moment. Calbó també ha dit que el seu grup s’està reunint amb ‘entitats de l’àmbit socioeconòmic’, i que quan s’acabi la ronda decidiran quina postura adoptar. Per últim, Pere Calbó ha dit que estaria d’acord amb una pròrroga sempre que això serveixi ‘per fomentar la participació’.