TORNAR

ERC: "Igualada encara té molta feina a fer en matèria de planificació i també en mobilitat"

Els republicans exigeixen al govern igualadí que ”presenti un pla de mobilitat adequat per encarar la ciutat del futur”

politica
Dijous, 24 març 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament d'Igualada ha criticat la "indiferència" del batlle igualadí en matèria de planificació i, concretament, en l'àmbit de la mobilitat. Una "indiferència" que "denota un estancament d'idees en el govern", han remarcat els republicans, que han criticat que "encara avui Igualada no disposi del pla de mobilitat quan els tràmits es van iniciar fa molts anys". Una situació que denota "una deixadesa total".

En aquest sentit, ERC Igualada exigeix al govern igualadí que finalitzi, "sense demora", amb consens amb tots els grups de l'oposició, el pla de mobilitat urbana "per humanitzar Igualada" i "per encarar la ciutat del futur". Un pla que, segons els republicans, "hauria de prioritzar la mobilitat activa i dedicar zones més amplies a bicicletes, també que caldria construir més zones per vianants de plataforma única i no només al centre. El pla hauria de comptar amb un pressupost realment ambiciós, que integri una visió àmplia i amb perspectiva de gènere en matèria de seguretat i inseguretat respecte a la mobilitat, on es tinguin en compte les percepcions de les dones i orientar les actuacions a l'eliminació o modificació d'aquells factors que generen pors i inseguretat, i que, per tant, limiten la capacitat i la llibertat de moviment de les dones per l'espai públic".

Aquests punts, segons el portaveu republicà, Enric Conill, "són un llistat d'elements bàsics i indiscutibles que hauria d'incorporar un pla de mobilitat en ple 2022, i no del segle passat, un disseny de ciutat que permeti humanitzar Igualada. Una mobilitat que prioritzi els vianants i les bicicletes, i no pas el vehicle privat, i on la transformació posi les famílies i les persones al centre".

"La feina s'hauria d'haver fet ja fa molt de temps, i que si el govern actual de Castells continua sense estar disposat a arremangar-se i arriscar-se, haurà de ser el pròxim alcalde i govern qui assumeixi el repte. I des d'Esquerra Republicana tenim molt clara quina és la feina a fer", han reblat des d'ERC.


1 Comentaris

b

berto

30 de març 2022.13:08h

Respondre

Sr Cunill, comencé a sembrar el Dtor NO !
PLEGUI, NO APORTA RES, SOLS LA CRITICA,DESTRUCTIVA, SOLUCIONS CAP!!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.