TORNAR

ERC veu "endollisme" al Consell amb la contractació d'un gerent vinculat al PSC

El gerent ha estat, segons els republicans, ”tota la vida en càrrecs de partit”

politica
Dilluns, 8 març 2021. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En un comunicat, els republicans critiquen la contractació del nou gerent del Consell Comarcal de l'Anoia, Cristóbal Avilés García. El nou gerent cobrarà 59.036'04 euros per any i el primer partit de l'oposició considera que "s'ha convertit l'ens en una agència de col·locació". 

ERC, principal força del Consell Comarcal i que va perdre fa dos anys el govern de l'ens, ha atacat el govern dual de Junts (PDeCAT) i PSC per la contractació d'un nou gerent. Aquest és Cristóbal Avilés García. Els republicans parlen "d'indicis d'endollisme" ja que "porta tota la vida vinculat al PSC i encadenant càrrecs de confiança en diversos ajuntaments ja que va ser assessor a l'Ajuntament de Viladecans, assessor a l'ajuntament de Sant Boi de Llobregat i assessor a l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts mentre hi governava el PSC".

Afegeixen que "en un moment de crisi econòmica i social, el govern del Consell liderat pel PDeCAT i el PSC han contractat aquest membre del PSC amb un sou molt elevat, això sembla més una agència de col·locació d'amics que no pas una administració pública al servei de la gent". En aquesta línia els republicans apunten que "el pacte entre el PDeCAT i el PSC no respon als interessos de la gent i generals sinó a interessos particulars i de partit en benefici d'uns pocs".

Segons els republicans, "aquest membre del PSC ha estat membre de diverses candidatures del partit, com a l'any 2007, que es va presentar a les eleccions municipals sota la candidatura del PSC a Viladecans, a l'any 2011 que es va presentar a Oliola, a les municipals del 2015 va encapçalar la candidatura de Ger (La Cerdanya) i finalment a l'any 2019 va presentar-se a la candidatura de Valdetormo (Teruel), a part de ser també vicepresident del Consell de la Igualtat del PSC".

El grup comarcal dels republicans conclou que "la despesa amb càrrecs de confiança s'ha disparat aquest mandat al Consell" i ara s'eleva a "310.636,04 euros" comptant també els càrrecs electes. Manifesten que "estem convençuts" que si en lloc del PDeCAT hi hagués Junts per Catalunya "el pacte no s'hagués produït mai amb el PSC ni tampoc s'hagués optat per aquesta fórmula d'endollisme a l'engròs". 

 


8 Comentaris

N

Nati

Igualada

9 de març 2021.16:40h

Respondre

ERC no té vergonya, a veure si algu començara a explicar el munt de gent que va col·locar amb processos fets a mida i que ara son treballadors del Consell (no càrrecs de confiança). És més... Llegir més digne el que ha fet l’atual govern amb aquesta plaça de gerent que no pas el que ells han fet els darrers anys assegurant el llloc de treball fix a gent que, casualment, despres anaven a les llistes d’ERC de pobles de la comarca

r

rosa maria pont dalmau

Igualada

9 de març 2021.10:31h

Respondre

Si es fes un inventari des de la creació dels consells comarcals, que per cert van neixer com a substitus de les Diputacions i aquestes estan mes potentes que mai i realment son qui te ingressos,... Llegir més quans treballadors han entrat per endollisme amiguisme, partidisme i quans han entrat pels seus merits, cada partit posa els seus i aquest mentre dura el mandat que els ha colocat ja troben la forma de quedar-si definitiu

J

Josep

Igualada

9 de març 2021.06:12h

Respondre

Fa força pudoreta la veritat.... el CV d’aquest gerent te alguna cosa mes apart de totes aquestes regidories en pobles tan dispars? Per a que serveixen els mes de 40 Consells Comarcals de... Llegir més Catalunya??

f

filosofica

Igualada

11 de març 2021.11:47h

Curiós…aquesta part se l’han descuidat. Una llicenciatura, una diplomatura, dos masters i dos postgraus i un cicle formatiu de grau superior i certificat d’anglès i si no he lleguit... Llegir més malamanet, uns 20 cursos de temàtica administració pública i gestió d’equips per ocupar bé, la plaça que ha guanyat. I si mirem l’experiència, més de 15 anys treballats en empresa privada. Però clar, tot això son detalls insignificants….

A

Aina

Igualada

8 de març 2021.22:20h

Respondre

Ja era hora que entres un gerent al Consell Comarcal de l’Anoia a endreçar tots els càrrecs que ERC va posar a dit en àrees inventades, sense promoció interna i amb sous per sobre de la mitja.... Llegir més Tampoc seria normal que el gerent cobres menys que els caps d’àrea. Hipocresia.

C

Claudia

Capellades

8 de març 2021.21:01h

Respondre

Només queda dir que es una vergonya.... sous desorbitats, i l’administració i els seus amiguismes....així no es farà una bona gestió, tenint una persona dirigint un organ públic amb gens de... Llegir més neutralitat i sense futur, perquè com es amic doncs, un nou president del Consell i canvi de cadires , i adeu a un pla d’execució a llarg termini, tornem a visions curtes, nomes mandats de 4 anys. I així anem.
Però es el Consell comarcal...al final perquè serveix? Per tenir un pressupost per mantenir estructura i res mes, un òrgan que no se perquè encara existeix. Els més de 13.000.000 euros de pressupost anual hauria d’anar directament als 33 ajuntaments i segur que treurien mes profit.

J

Josep

Igualada

8 de març 2021.19:25h

Respondre

El que s’hauria de dir aquesta gent de erc es :

Perque el personal laboral va creuxer tant al seu Mandat?

Perque les contractacions a professionals per realitzar i formes, projectes van... Llegir més creixer tant al sau mandat?

Que una persona que ha passat una oposicio la tatllin de enxufe es molt cutre

P

Pompeu

Vallbona d'Anoia

8 de març 2021.18:07h

Respondre

El que fa més mal de la notícia és haver de llegir ”endollisme” no hagués estat més correcte dir”amiguisme” ?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.