TORNAR
PUBLICITAT

Esquerra afirma sobre el Pla del Rec que "la ciutat no es pensa a trossos"

Enric Conill carrega contra Igualada Som-hi per no incloure-ho en la negociació pels comptes

politica
Dimecres, 16 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els republicans critiquen en un comunicat la solució urbanística que es tria per a la reforma del Rec. Retreu al govern que "la ciutat no es pensa a trossos" sinó de manera completa.

PUBLICITAT

El portaveu d'ERC a l'Ajuntament d'Igualada, Enric Conill, assegura que "el govern municipal torna a amagar el cap sota l'ala per tal de no afrontar la renovació del POUM, que data de 1986". En aquest sentit Conill explica que "el POUM és una eina bàsica i imprescindible per planificar i ordenar la ciutat" i que "ja no creiem en les solucions màgiques del govern" en referència al Pla Director del Rec.

El també arquitecte demana que "la ciutat es pensi en conjunt, tota sencera i no pas a trossos. Aquest capítol ja l'hem viscut i senzillament el govern intenta camuflar després d'haver promès dos cops que faria el POUM la seva manca de voluntat política per abordar-lo i treballar-lo". El cap de files republicà recorda que "el govern municipal va perdre la majoria absoluta en les darreres eleccions municipals i gràcies al creixement d'ERC les forces progressistes tenen majoria absoluta".

Afegeix que "si realment ERC, Poble Actiu i Igualada Som-hi volem el POUM, el moment ideal per reclamar-lo era en els pressupostos municipals, no a la premsa" i considera "molt estrany que algú aprovi els pressupostos del govern sense incloure el POUM i que l'endemà el mateix que ha aprovat el pressupost sense el POUM reclami el POUM". Apunta que "nosaltres fa molts anys que diem que cal un nou POUM ja que l'actual data de 1986, reclamem el POUM sempre i a més a més actuem amb coherència posant-lo com a condició per aprovar els pressupostos. No té gaire sentit dir que el POUM és imprescindible però prescindir-ne quan toca aprovar els pressupostos, és totalment incoherent".

PUBLICITAT

1 Comentaris

E

Eduard Ruiz

Igualada

16 d'octubre 2019.07:58h

Respondre

Un POUM de l’any 1986 !!! Fa 33 any !!!, incompressible.

Llavors la majoria del actuals regidors /es anaven en pantalons curts, o simplement no havien nascut.

Eren temps ... Llegir més de Govern de CiU i PP i oposició del PSC en minoria (recordo, perquè formava part del grup del grup del PSC, com independent, que es van negar a incloure la Ronda del Rec en tota la seva extensió, tal com ho és ara, perquè llavors, deien, que els blanquers s’oposaven a que s’intervingués en el seu barri – malgrat que els gran camions no podien accedir i es tenien de traspassar les pells a camions més petits en la Plaça de la Bomba; un plantejament que ara ens sembla incomprensible –

Com es pot imaginar el sud d’Igualada sense la Ronda del Rec, que finalment es devia incloure en algun Pla Parcial, perquè allò era insostenible, en primer llocs pels propis blanquers - però que posa de manifest com alguns interessos particulars (inconfessables ??), amb la col.laboració de certs polítics, passen per davant dels interessos més generals, a tots els nivells de l’administració, en aquest cas local.

El Sr. Castells manifestava fa uns mesos, abans de les eleccions municipals, que ningú l’hi havia demanat un nou POUM.

Crec que ara que governa en minoria, és un bon moment que demanar-li, també des de tots els grups de l’oposició, la necessitat de la revisió del POUM (recordem Pla d’Ordenació Urbana Municipal), coordinat amb els dels municipis circumdants, com un instrument essencial per la planificació de la ciutat, equilibrant i comptabilitzant els diversos usos i dinamitzant les seves activitats, entre elles les industrials, que bona falta ens fa en els temps que corren (i els que s’anuncien)

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.