TORNAR

El govern del Consell i ERC enceten una polèmica pel tancament de la Casa de la Cultura

El grup republicà urgeix a la convocatòria del Consell d’Alcaldes

politica
Dissabte, 30 novembre 2019. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

El grup republicà denuncia que diverses entitats "seran expulsades" de la Casa de la Cultura en qüestió d'un mes. El govern del Consell Comarcal (Junts i PSC) replica que cal revisar amb urgència l'estat de l'edifici i que durant tot el temps que ERC va gestionar l'àrea a nivell comarcal "no van fer cas als informes que aconsellaven fer un manteniment  de l'edifici".

En el darrer ple del Consell Comarcal, el grup d'ERC va manifestar "preocupació pel què està passant amb la Casa de Cultura". L'edifici del carrer Sant Carles ha anat requerint diferents intervencions per donar compliment a la normativa de seguretat i sobretot evitar danys a les persones que hi tenen contacte o la utilitzen per a realitzar les seves activitats. Els republicans admeten que "les accions que s'anaven fent han estat sempre mínimes, certament, però suficients per garantir-hi la continuïtat de les activitats. Fa unes setmanes, el govern del Consell format per Junts per Catalunya i el PSC va prendre la decisió de, sense converses prèvies, enviar una carta certificada a les entitats que utilitzen la casa de cultura on els instava a deixar la casa de cultura lliure a 31 de desembre de 2019 donat que en aquesta data, segons diu aquesta carta, la casa de cultura quedarà tancada al públic".

La Casa de la Cultura, al carrer Sant CarlesEls republicans afirmen que "acceptem que es prenguin decisions més restrictives, però ni les formes han estat adequades ni s'explica el perquè l'escola de dansa del consell sí que podrà seguir la seva activitat fins el 30 de juny de 2020, per tant veiem que és fals que la Casa de Cultura quedi tancada al públic a 31 de desembre de 2019". Consideren que "si moltes de les entitats que són expulsades assagen a la mateixa sala, quin ha estat el problema?". Demanen al govern "a ser transparents en les seves decisions i una solució a les entitats afectades com més ràpida millor".

Resposta dels socialistes

Per la seva part, la vicepresidenta del Consell, Carme Zaragoza, replica que "l'actitud d'ERC amb aquesta qüestió només pot ser considerada com un clar exercici d'irresponsabilitat i d'hipocresia. Irresponsabilitat perquè, durant molt anys, ells van tenir, des del Consell, el deure de vetllar per mantenir aquest equipament en bones condicions perquè complís la normativa i no ho van fer, tot i els informes tècnics que ho aconsellaven. I d'hipocresia perquè ara, a les primeres de canvi, acusen l'actual govern dels mals que ells ja preveien i als quals mai van posar remei".

L'actual govern del Consell Comarcal afirma que "hem tingut la valentia de prendre la decisió de posar al dia aquesta instal·lació perquè s'adeqüi a la normativa vigent i es compleixi el que fa anys requereixen els informes tècnics. Com a administració pública hem de donar exemple. I el primer pas per a fer-ho possible és reduir l'activitat de l'equipament. Recordem que la Generalitat és el propietari d'aquest edifici i, per tant, creiem que ERC ens pot ajudar molt també en aquest sentit a aconseguir el finançament de l'administració propietària per a fer els treballs necessaris i l'actualització de la instal·lació". Per últim, afegeixen que"ens hem ofert a les entitats i saben que ens tenen al seu costat per solucionar aquest contratemps. Ja hi ha converses avançades per trobar un equipament alternatiu que sigui una solució perquè puguin seguir desenvolupant la seva tasca".

ERC vol el Consell d'Alcaldes

David Alquézar, portaveu del grup d'ERC, va instar a "convocar el Consell d'Alcaldes com més aviat millor ja que no s'estan complint els terminis legals". També li va recordarque els municipis de la comarca haurien de poder comptar ja amb el PAC, el programa d'actuació comarcal, i que perquè aquest fos efectiu i just pels 33 pobles de la comarca, el Consell d'Alcaldes és la via perquè alguns municipis no es quedin en situació de desavantatge (recordem que són 17 les poblacions governades per ERC, i nomes 12 les que sumen Junts i el PSC). Alquezár li recordà doncs, que saltant-se els terminis legals el govern del consell comarcal està deixant fora del full de ruta a aquests 17 alcaldes i alcaldesses, que no tenen cap comissió o consell, per poder expressar les seves propostes i peticions". 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.