TORNAR

Grups anoiencs donen suport a la Iniciativa Internacionalista

La candidatura a les eleccions europees ha estat anul·lada pel Tribunal Suprem

politica
Dilluns, 18 maig 2009. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
A finals de setmana es creava a la comarca  el 'Comitè de suport a Iniciativa Internacionalista a l'Anoia', un grup de suport a la coalició electoral Iniciativa Internacionalista-La Solidaridad entre los Pueblos, la llista que encapçala l'excandidat d'HB, EH i ANB Alfonso Sastre. Aquesta candidatura ha estat anulada aquest mateix dissabte pel Tribunal Suprem a petició de l'advocacia de l'estat i la fiscalia perquè hi veuen una clara vinculació amb l'esquerra abertzale. També des de la CUP de Capellades s'anima a tothom a participar en els comitès de suport a aquesta coalició.

Iniciativa Internacionalista aplega col·lectius d'Aragó, Euskal Herria, Galícia, Catalunya, Cantàbria, Astúrias, de la resta de l'estat i també internacional

Alfonso Sastre en la presentació a Donostia

A través d'un comunicat la CUP - Capellades reitera que aquesta és una proposta 'de la que participen organitzacions i persones independentistes i d’esquerres gallegues, catalanes, basques, andaluses, asturianes i aragoneses, sobiranistes castellanes, a més d’organitzacions i persones d’esquerres i anticapitalistes de tota la resta de l’Estat Espanyol. Aquesta iniciativa ha tingut una molt bona rebuda a tot l’Estat i als Països Catalans ja que és la primera vegada que l’esquerra independentista de les nacions oprimides amb altres organitzacions anticapitalistes estatals respectuoses amb el dret d’autodeterminació dels pobles fan un front comú'.

En aquest sentit lamenten que la candidatura Iniciativa Internacionalista hagi estat impugnada pel Tribunal Superior 'en la seva obsessió en perseguir qualsevol opció política que vulgui superar el marc constitucional actual i amb l’ombra de la tenebrosa i totalitària llei de partits per il·legalitzar-la.'

Davant aquest fet i la possibilitat que el Constitucional acabi il·legalitzant la candidatura, Vila de Capellades-CUP anima a la gent a participar en els comitès de suport a Iniciativa Internacionalista i a mobilitzar-se en contra de la seva il·legalització.

Per la seva banda el comité de suport es compromet a treballar per recolzar aquesta candidatura i les mobilitzacions que se’n desprenguin en contra de la seva ilegalització i, com ells mateixos declaren ‘a favor d’una veritable democràcia per als pobles i les persones’. Tota persona que hi vulgui col·laborar s’hi pot posar en contacte a través de l’adreça de correu internacionalista.anoia@gmail.com

Iniciativa Internacionalista

El Suprem ha donat per bons els arguments del Govern espanyol i de la fiscalia, que van impugnar la llista per considerar que és la plataforma amb la qual Batasuna i l'esquerra abertzale pretenien concórrer a les eleccions europees. La candidatura, que encapçala el dramaturg Alfonso Sastre, ja ha anunciat que es querellarà contra els ministres de Justícia i d'Interior per injúries i calúmnies.

Els jutges del Tribunal Suprem han decidit anul·lar la candidatura basca al Parlament Europeu per onze vots a cinc. Entre els jutges que hi han votat en contra hi ha els quatre magistrats que van prendre possessió del càrrec fa molt poc.


13 Comentaris

e

elmonje

20 de maig 2009.15:45h

Respondre

Pol subscric totes i cada una de les teves lletres. Tart o d’hora s’ha de començar de cero amb els partits politics que ho tenen clar.

P

Pol

Igualada

20 de maig 2009.09:38h

Respondre

El tema de debat ha derivat cap a la transició, que potser és la causa de la situació actual, però que no podem canviar.

Segueixo insistint que ningú els obliga a fer el que fan, que hi ha... Llegir més alternatives per defensar el mateix però dins la democràcia i la legalitat -torno a posar l’exemple d’Aralar-.

T

Toni

igualada

20 de maig 2009.08:52h

Respondre

Pol, és un error tornar al passat quan les coses es tanquen bé: procés de Nuremberg = judici als botxins i condemnes per crims contra la humanitat. Però no ho és quan aquests drames es tanquen... Llegir més en fals: falsa transició = la merda a sota l’alfombra i no es canvien ni les estructures judicials, policials i polítiques. Això si que és un error! I després hi ha jutges que van pel món donant lliçons de democràcia... Un botó de mostra, a les llistes de AN s’hi ha presentat l’assassí (jutjat i condemnat) d’en Guillem Agulló, per exemple, nazi confés i ni així les il·legalintzen.
I ”la culpa de la il·legalització d’ANV i els seus succedanis” és de la situació política al país basc, i que es remunta a mitjans del franquisme... però es clar, segons tu és un error mirar al passat. I així van les coses...

P

Pol

Igualada

19 de maig 2009.19:37h

Respondre

Crec que és un error tornar al passat, a una guerra civil, per poder retreure coses.
Els grups d’extrema dreta que cites no es presenten a cap llista -DN, E2000, etc... no neguen... Llegir més l’holocaust-.

La culpa de la il·legalització d’ANV i succedanis és només seva, tot i que estarem d’acord en que no són unes eleccions ”plenes”,

T

Toni

Igualada

19 de maig 2009.14:21h

Respondre

Pol,
Doncs que il·legalitzin també el Pp, per no condemnar la violència. No han volgut condemnar l’aixecament feixista del 36 ni 40 anys de dictadura feixista, amb tot el que això comporta.
O... Llegir més els grups d’extrema dreta que actuen amb l’argument de la violència, l’exaltació del nazisme i la negació de l’holocaust.
A no, només els preocupa il·legalitzar les opcions polítiques ”desafectes”. I alerta, han començat per l’esquerra abertzale basca, però això no acaba aquí... Quan vagin a per tu, perquè potser un dia diràs ”bon dia” a qui s’ho prendrà com un insult, aquell dia no hi haurà ningú que ho pugui denunciar...

P

Pol

Igualada

19 de maig 2009.11:04h

Respondre

Que condemnéssin la violència obertament -no ho han fet, segons la notícia- els donaria clarament la raó quan diuen que és una il·legalització injusta.

El problema de tots aquests partits és... Llegir més que es mouen en les mateixes aigües sense acabar de treure’n res clar. No costa res desmarcar-se com va fer al seu dia Aralar i deixar d’una vegada aquesta espècie de clandestinitat que no aporta res de positiu a ningú.

F

Felip Cortiella

19 de maig 2009.10:52h

Respondre

Pol, precisament perquè la teva pregunta no era retòrica, sinó del tot sincera, em poso les mans al cap.

Per quin motiu han de condemnar la violència? És que són presumptament... Llegir més terroristes-assassins fins que no demostrin el contrari? No és un terme que funciona jurídicament a la inversa? Que jo sàpiga, fins a dia d’avui, no hi ha cap ordenament jurídic vigent que declari la presumpció de culpabilitat.

Així doncs, preguntar-se sobre si han condemnat o no la violència és absolutament irrellevant a nivell jurídic per il·legalitzar-los. Ara, és rellevant a nivell del circ mediàtic que des de fa anys ve expedint certificats de legalitat o il·legalitat amb titulars absurds i centrant l’atenció en aspectes que jurídicament són irrellevants i que estan mancats de fonament.

I el problema, per últim, és que la societat acaba opinant jurídicament -il·legalitzem-los a tots- amb arguments de periodisme de circ. I això m’esparvera. Com la teva pregunta inicial. Salutacions.

P

Pol

Igualada

19 de maig 2009.10:31h

Respondre

@Felip, la meva pregunta anava relacionada a una notícia amb el següent titular: ”Destaca el silencio de Maestro para no condenar la violencia y la vinculación de Sastre y Benegas con el entorno... Llegir més de ETA”. I per si ho havia semblat, no era retòrica.

f

felip cortiella

19 de maig 2009.09:47h

Respondre

Condemna la violència?!? Caram! Quina gran formació jurídica que té la població d’aquest país... És que encara creieu que la condemna a la violència serveix per alguna cosa??

Que sapigueu... Llegir més que la condemna de la violència serveix per a ’descartar la il·legalització’, mai per il·legalitzar un partit per no condemnar-la. I per il·legalitzar-lo, la llei de partits de 2002 -aberració jurídica des del seu naixement- demana demostrar una clara continuïtat en membres, directrius i objectius amb el que en diuen ETA-Batasuna. I això, fins i tot els profetes del canvi sociològic al País Basc -llegiu el periódico global en español- diu que amb IISP no ha passat.

Doncs això, continueu tots seguint la beta d’aquesta colla de torquemades... algun dia acabaran assecant-nos el cervell a tots plegats i encara els ho agraïrem.

L

Lluiset Palop i Flairol

Igualada

19 de maig 2009.08:56h

Respondre

Aquesta Iniciativa Internacionalista feia tota la pinta de ser un submarí dels abertzales. Jo els deixaria presentar-se, però si prèviament haguessin condemnat l’utilització de la violència.... Llegir més Tothom sap que a Euskadi només es solucionaran les coses per la via del diàleg i clausurant partits no anem bé...

M

Marcel

Vilanova

18 de maig 2009.14:02h

Respondre

és partidària de la solució pacífica del conflicte a Euskalherria i a excercir el seu dret a l’autodeterminació

N

Neo

18 de maig 2009.12:55h

Respondre

Un cop més l’estat espanyol mostra el seu caràcter antidemocràtic en intentar il·legalitzar una candidatura que els fa nosa. Només cal llegir l’informe de la fiscalía per veure que són... Llegir més ridicules les proves que tenen contra aquetsa candidatura. Al final faran veure a molta gent d’esquerres i anticapitalista que participar de les seves institucions és una perdua de temps, arroseguant d’aquesta manera als treballadors i treballadores a emprar altres metodes de lluita. En fi, cal plantar cara aquest estat i als seus metodes repressius. No ens faran callar!

P

Pol

Igualada

18 de maig 2009.11:27h

Respondre

Iniciativa Internacionalista condemna la violència?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.