TORNAR

Igualada Som-hi demana "fer el Passeig zona 30 davant els darrers atropellaments"

politica
Dimecres, 16 juny 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La formació que reuneix Igualada Oberta, PSC i Comuns alerta que "hi ha hagut dos atropellaments en una setmana". Recorden que "el 2019 hi va haver dues morts" en aquesta via en atropellaments a vianants.

PUBLICITAT

Igualada Som-hi ha emès un comunicat on considera "inadmissible l'alt nombre d'atropellaments que hi ha al passeig Verdaguer". Reclamen com "a solució urgent convertir el passeig a velocitat 30 quilòmetres per hora i iniciar un treball de consens a l'Ajuntament per fer-lo seguir".

El portaveu d'Igualada Som-hi, Jordi Cuadras creu que "la velocitat 30 és una mesura fàcil d'implantar i que reduiria dràsticament la sinistralitat del carrer i ens permetria guanyar temps mentre es treballa una proposta definitiva per a fer el Passeig segur per als vianants. No ens podem permetre, com a ciutat, que tot sovint hi hagi atropellaments al Passeig i que alguns hagin tingut conseqüències fatals. No es pot esperar més, cal actuar urgentment".

Proposen també "la creació d'un nou carril bici i de patinets per la calçada, tot alliberant l'espai central del Passeig i destinant-lo exclusivament als vianants, augmentar la llum als passos de vianants, instal·lar semàfors en groc als passos de vianants que no en tenen i reordenar l'aparcament i els carrils per augmentar la visibilitat i la seguretat. Totes aquestes, però, són propostes que Igualada Som-hi considera que s'haurien de discutir amb consens una vegada decretada velocitat a 30". Conclou que "tots els estudis marquen que si una persona és atropellada a 50 quilòmetres el risc de morir és del 90%, mentre que si és atropellada a 30km/h aquest risc es redueix fins al 10%". 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.