TORNAR

Igualada Som-hi vol que "ningú quedi enrere”

El grup municipal d’Igualada Som-hi ha presentat un pla de 35 mesures socials i econòmiques

politica
Diumenge, 3 maig 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Fa dues setmanes, el grup municipal d'Igualada Som-hi va demanar al govern igualadí la creació d'un Fons d'Emergència Social i Econòmic per fer front a la crisi provocada per la pandèmia. Ara, la formació presenta un paquet de 35 mesures de caràcter social i econòmic, que s'inclourien en aquest fons i que s'haurien de desplegar, en cas de ser acceptades, a partir d'una "profunda modificació" del pressupost.

 

Jordi Cuadras, portaveu d'Igualada Som-hi a l'Ajuntament d'Igualada, ha traslladat aquestes mesures al batlle igualadí, Marc Castells, amb el prec que siguin ateses pel seu govern, ja que "la ciutat necessita que l'Ajuntament desplegui totes les eines i recursos que té al seu abast per fer front a la crisi social, laboral i econòmica”. Cuadras afirma que “hem de garantir que ningú quedi enrere i per això ens hem anticipat a idear, ja, aquestes 35 mesures que creiem que Igualada necessita per afrontar la reconstrucció i donar resposta a les famílies i col·lectius socials més vulnerables i als autònoms, empresaris i treballadors", ha manifestat Cuadras.

Mesures de l'àmbit econòmic

En l’àmbit econòmic, Igualada Som-hi proposa crear una targeta local a la Conca d'Òdena "per a incentivar les vendes del petit comerç, restaurants i empreses i autònoms de serveis", segons han explicat des del grup municipal, que també proposa una sèrie "d'ajudes per pagar el lloguer a comerç i restauració i establir un sistema de taquilles al Mercat Municipal de la Masuca per a poder recollir la compra". En aquest àmbit també proposen la bonificació de les taxes de terrasses i de residus.

Igualada Som-hi també proposa impulsar un programa de microcrèdits adreçat a autònoms i empreses; l'elaboració d'un Pla de Reconversió Industrial d’Igualada i la Conca d’Òdena "per adaptar els sectors productius a la nova situació" i l'endarreriment del pagament de l’IBI i impostos municipals o, si s'escau, una moratòria.

Mesures de l'àmbit social

D'altra banda, dins l’àmbit social, la formació que encapçala Jordi Cuadras, proposa la creació d'una Agenda d’Estiu d’Infància i Joventut que inclogui u"na programació especial de casals d’estiu durant els mesos de juliol, agost i setembre". També, de cara a l'estiu, Igualada Som-hi proposa a l'ajuntament igualadí obrir les escoles bressol durant tot l’estiu, "amb especial prioritat per aquells infants que hagin de començar l’escola el proper curs" i promoure activitats de lleure tot l’estiu als equipaments municipals i a les escoles o instituts. DDins aquest pla de mesures, també proposen garantir les beques menjador durant l’estiu, facilitar l’accés de connectivitat i aparells electrònics a les famílies que ho necessitin per a seguir el curs i mobilitzar els pisos buits per destinar-los a lloguer social a través de les ordenances municipals.

També dins l'àmbit social, Igualada Som-hi planteja altres mesures: estudiar el pas a targetes moneder pel Banc de Queviures, un programa de protecció de la gent gran per evitar desplaçaments per serveis bàsics, flexibilitzar el pagament dels lloguers d’habitatges municipals i reclamar una solució pels títols de transport caducats de l’ATM són altres mesures proposades per Igualada Som-hi. També es demana resoldre la discriminació salarial històrica del personal del Consorci Sociosanitari d’Igualada de les residències i fer efectiva una millora.

Mesures de l'àmbit cultural

Convocar una edició especial de la beca Igualart 2020 i 2021 per a promoure el sector cultural de la ciutat, fer una programació de teatre i música amb grups locals, ja sigui via telemàtica o presencial garantint les mesures de seguretat, i subvencionar l'assegurança municipal de les entitats per les activitats no fetes, són algunes de les mesures plantejades per Igualada Som-hi, que també demana replantejar l’European Balloon Festival, l’Anòlia i la Festa Major i destinar les partides pressupostàries que no es gastin a mesures socials i econòmiques.

Pacte social i econòmic

Finalment, Igualada Som-hi proposa un pacte social i polític de la Conca d'Òdena, un pacte que inclouria ntegrat els consistoris, el Consell Comarcal, agents socials i econòmics i partits polítics. "Donada l'excepcionalitat amb la qual s’ha tractat la Conca durant les primeres setmanes de la pandèmia", Igualada Som-hi sol·licita "que hi hagi un tracte excepcional i específic, també, a l'hora d'afrontar les mesures de xoc per la reconstrucció social i econòmica". També proposen "un acord de ciutat per a dur a terme les mesures socials i econòmiques amb un treball conjunt amb les entitats". Finalment,  pel que fa a la protecció de la ciutadania, Cuadras demana que la desinfecció d’espais i equipaments públics sigui inclosa com un servei més dins el contracte de servei de neteja de la ciutat.

 

Més informació sobre la COVID19 


1 Comentaris

M

Marisol

Igualada

3 de maig 2020.08:51h

Respondre

Una gran feina de projecció del futur immediat. No sabria pas prioritzar aquestes mesures però una de les que més ”clama al cel” és resoldre el tema de l’habitatge social, totes les... Llegir més persones han de tenir una vivenda on poder estar. Imagineu-vos els 50 dies de confinament sense això :-(

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.