TORNAR

Igualada vol la seu de la delegació d'Empresa i Coneixement a la Catalunya Central

La reordenació de conselleries que ha fet el Govern fa que s’hagi creat aquest departament

politica
Dimecres, 3 febrer 2016. 12:30. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha fet explícit aquest dimecres al matí la seva voluntat de reunir-se amb el president català, Carles Puigdemont, i el vice-president, Oriol Junqueras, per aconseguir que la delegació territorial d'Empresa i Coneixement a les Comarques Centrals recali a l'Anoia. El sorgiment d'aquest departament en la nova estructura del Govern, ara desvinculat d'Economia, fa possible aquesta demanda. 

El govern d'Igualada vol assumir algunes de les delegacions territorials de la Catalunya Central. El batlle Marc Castells veu més viable que mai que, amb la nova estructura de departaments i àrees del Govern català, on han sorgit noves conselleries, que alguna d'aquestes es pugui establir a Igualada, tota vegada que encara no tenen seu ni a Manresa ni a Vic. Des que es van repartir les delegacions durant el Tripartit, les capitals de Bages i Osona van assumir les diferents delegacions corresponents a l'àmbit de les Comarques Centrals. Ara, aprofitant la reestructuració de les àrees, l'Ajuntament d'Igualada demana acollir la seu d'Empresa i Coneixement. Una conselleria que a més inclou una de les prioritats del govern Castells, les universitats.

L'alcalde igualadí, aquest matí de dimecresA dia d'avui, les delegacions estan repartides a parts iguals entre Vic i Manresa, cinc i cinc. Castells explica que "a més d'Empresa i Coneixement, aspiraríem a un parell o tres més de delegacions". Manresa i Vic en cedirien una, de manera que hi hagués més equilibri entre les tres ciutats. El batlle d'Igualada, però, matisa que "això no va en detriment d'aconseguir més endavant la vegueria del Penedès" on Igualada també participaria de les delegacions.

"Un missatge per a una comarca castigada"

Segons Castells, que la delegació d'Empresa i Coneixement recalés a l'Anoia "seria un missatge potent de suporta per a una comarca tan castigada". Els responsables del govern igualadí ja han començat les gestions. Esperen parlar amb el president Puigdemont, el vice-president Oriol Junqueras -responsable de l'apartat econòmic- i la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà.

En aquest sentit, el govern d'Igualada descarta que s'assumeixin altres conselleries si no ve Empresa i Coneixement. No es preveu que hi hagi inconvenients "si fins ara els igualadins ens hem desplaçat a Manresa i Vic per a fer gestions". Els treballador que estan ara a les delegacions acudirien en aquest cas a Igualada. L'alcalde afirma que "ja hem estudiat algunes possibles ubicacions per a aquests serveis". La intenció és que la demanda feta al Govern passi per ple. 


8 Comentaris

j

juan

6 de febrer 2016.13:34h

Respondre

Menos callar ante el avance de mediocres y más mostrar coraje ante la conjura de los necios

i

igualadí

10 de febrer 2016.15:56h

¿ y la europea ?

j

josep

4 de febrer 2016.14:06h

Respondre

Sr Castells,! menys menjadores i més feina per els simples mortals i vostès MES PENCAR!!!!!, I MENYS XUPAR DE LA MAMELLA,

J

Joan Giner ITV "gineret el gris"

Igualada

4 de febrer 2016.10:37h

Respondre

Menys burocràcia i funcionaris i més feina, que Igualada i l ’Anoia sols som dels primers en la llista de ciutat i comarca amb més parats de Catalunya.

j

josep mª verges prat

Igualada

4 de febrer 2016.10:35h

Respondre

Si be crec que cal cuidar les formes de reivindicar x no ferir sensibilitats que ens podrien fer perdre recolzament x poder-ho fer realitat, la raó però, tota, en som mereixedors i ho necessitem, i... Llegir més no estaria x demès també anar de bracet del mon empresarial i sindical juntament amb la majoria de partits polítics i associacions, com va succeir en el cas aeroport que es va guanyar, evitant possible protagonisme partidista, x potenciar millor les reivindicacions que a tots afecta.

m

maria

6 de febrer 2016.19:32h

Sr Verges, com estomac agraït, comprenem, la seva continua, defensa de lo indefensable.
Ja ni ha prou, de dissertacions buides de contingut, i molt plenes de adoctrinament.

E

Eduard

Igualada

4 de febrer 2016.09:41h

Respondre

FINS QUAN LA RACIONALITAT DEL GOVERN I ADMINISTRACIÓ DEL PAIS ? i la reducció de la despesa publica (i dels impostos) i /o poder atendre altres necessitats més productives i... Llegir més socials.

Sembla qua anem en sentit contrari: més Conselleries, Delegacions, Subdelegacions, càrrecs, assesors de confiança, funcionaris, edificis (amortització, lloguer, neteja, enllumenat ...). Cal un profund replanteig, que depen de nosaltres, no de Madrid:

1. PERQUÈ (quins serveis presten, si son necessaris o es poden eliminar o simplificar; si es poden donar d’un altre forma - per exemple tràmits on-line, que no cal desplaçaments)

2. QUANTS (agrupació de serveis de diversos Departaments i abast territorial) i A ON (en el “centre de gravetat” de la demanda d’un territori, i uno una repartidora per contentar als polítics locals)

Si tot aquest desgavell no tingués un cost considerable (que ens afecta directament a la butxaca), podríem continuar per aquest camí, però la situació econòmica, i les pespectives, son tan negres i tanta gent ho està passant tant malament que cal dir prou. Sí estic indignat, es nota ?

J

Joanma

=ada

4 de febrer 2016.14:59h

Eduard tens mes raó que un Sant.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.