TORNAR

Jordi Cuadras demana "resoldre la planificació industrial" de la Conca

El portaveu d’Igualada Som-hi fa retrets a Castells ”ja que no ha portat grans inversions”

politica
Dimarts, 5 octubre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El portaveu d'Igualada Som-hi va pronunciar el dijous 30 una conferència al Museu de la Pell d'Igualada. Unes 150 persones van congregar-se a la Sala de les Encavallades per escoltar: 'Tornem a fer avançar Igualada'.

Jordi Cuadras va exposar davant un nombrós públic la Igualada que s'imagina, en una conferència amb la qual el grup municipal d'Igualada Som-hi (PSC-Comuns-Igualada Oberta) encetava el curs polític. Entre els assistents hi havia "presidents de diferents entitats de la ciutat". Cuadras va voler transmetre "un clar missatge d'esperança. Els millors anys d'Igualada no han passat, sinó que estan per venir i sabem com fer-ho". El gruix de la conferència va orbitar al voltant de la situació socioeconòmica de la Conca d'Òdena i de la ciutat "pensant en les 2.304 persones que ara mateix estan a l'atur i també amb els 9.000 joves que tenim. Si la propera generació té futur a Igualada, Igualada tindrà futur". Va retreure a Marc Castells, batlle d'Igualada, que "no s'han complert les promeses" d'inversions industrials, ja que "no s'ha resolt la planificació industrial de la Conca. Les entitats empresarials i els sindicats han sortit a defensar més la indústria pel nostre territori que no pas l'Ajuntament". Considera que "el 90% del sòl industrial de la comarca ja està esgotat" i "el 'no a tot' ens està condemnant com a territori: la gent necessita feina i no haver de marxar a treballar a fora".

El portaveu de Som-hi va remarcar que "l'atur està per sobre de les comarques veïnes dins la província de Barcelona. Gairebé la meitat de les persones treballadores de l'Anoia marxen cada dia a treballar fora de la comarca. I la renda familiar disponible és de les tres més baixes de la província". Afegia que "Igualada ha de ser la porta d'entrada de l'Àrea Metropolitana de Barcelona des de l'interior de la península i estar presents a la taula de decisions de l'entorn metropolità per captar oportunitats. Ser capaços d'aconseguir una cohesió dels municipis de la Conca d'Òdena per a construir la ciutat més gran a l'interior del país entre Barcelona i Lleida. Ser capaços d'aliar-nos amb el Port de Barcelona i el Port Sec de Saragossa per reclamar, junts, una línia de tren que els uneixi i que passi per Igualada, el tren gran".

El també vicepresident del Consell Comarcal va assenyalar que "hem de crear feina en sectors que són sectors de futur. Identifiquem tres sectors on es necessita poc temps de formació per fer bé la feina, cosa importantíssima perquè la gent que està a l'atur pugui tornar al mercat laboral amb rapidesa: el de l'atenció a l'envelliment i les cures, el de la instal·lació de plaques fotovoltaiques i el de la rehabilitació d'habitatge". El seu equip "coneix Igualada a peu de carrer, visita els barris i parla amb la gent" i té els objectius de "lluitar per l'equitat en l'educació, descentralitzar la cultura, accés a l'habitatge, comerç, Mercat de la Masuca i obrir els equipaments que el govern ha pagat i té tancats com el Centre Cívic Nord o l'Escorxador".

Portes endins, la formació que integren PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta marca "el POUM com la gran eina per a planificar la ciutat". Cuadras va destacar que "mentre no s'actualitza el POUM hi ha interessos privats que hi guanyen. A nosaltres ja ens està bé que aquesta gent guanyi el que vulgui, però només si també hi guanya tothom. Un govern ha de vetllar per l'interès general i no per l'interès particular". Segons Cuadras "volem que el Rec sigui el primer barri 100% verd de Catalunya i que sigui exemple de com han de ser les ciutats del futur".


2 Comentaris

P

Paco

Igualada

7 d'octubre 2021.12:37h

Respondre

He mirat la conferencia sencera a youtube, transmet molta il·lusio i estima per igualada. és el que necessitem, ja en tenim prou de castells

N

Nati

Igualada

5 d'octubre 2021.11:27h

Respondre

Una molt bona conferència., tens el meu suport, Jordi Cuadras.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.