TORNAR

Jordi Madrid dimiteix i denuncia "la traïció" del seu soci de govern a Piera

Considera que el seu ”amic i soci de govern”, Josep Llopart, ”ha estat deslleial. Em va negar vàries vegades que em faria la moció”

politica
Dijous, 26 novembre 2020. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El divorci del govern de Piera ha viscut aquest dijous el capítol definitiu. El batlle Jordi Madrid (ERC) presentava la seva dimissió i carregava contra els seus socis des de fa deu anys, el PDeCAT.

La dimissió de Jordi Madrid, batlle de Piera des de 2015, amb un petit interval d'un any, és un fet. Aquest dijous l'anunciava, en una roda de premsa d'alt voltatge. Fa una setmana, Junts per Piera feia explícit que plantejava una moció de censura contra els seus socis de govern, en una aliança inèdita amb el PSC i Ara és Demà. El fins ara batlle se sent "traït" pel que ha estat el seu tinent de batlle "i amic", Josep Llopart, que pot ocupar l'alcaldia ara, tot i que resta veure en quins termes amb el PSC.

Els companys de Ràdio Piera retransmetien les declaracions de Jordi Madrid. Afirmava que "no hi ha cap motiu objectiu d'aquesta dimissió. La moció m'ha colpit personalment. Va ser el meu partit el que em va dir que em volien fer una moció, fa tres setmanes, i ell m'ho va negar. La central d'ERC em va insistir que des dels meus propis socis de govern se'm preparava una moció: Llopart va admetre que l'oposició el pressionava, però que no ho faria".

Llopart i Madrid feia deu anys que eren socis: "li tenia confiança". Dies més tard "van veure al Josep entrant al local del PSC i ell em va dir que era per tractar una moció per un tema d'okupes, però vaig tenir els meus dubtes, ja. Fa una setmana li vaig tornar a preguntar, va ajupir el cap i ho va admetre. Em vaig ensorrar. Allò que jo mai faria a un company, ell m'ho fa a mi. Confiar és millor que desconfiar. És una traïció en tota regla".

Afegeix que "he perdut un amic. Ell ha traït al seu poble, el seu equip de govern, el seu amic... pot ser alcalde? Mai tindrà el respecte del poble, dels treballadors. Els arguments de la moció de censura són fum... i fa mesos que els preparen". El Josep Llopart crea un relat i es pot desmuntar. Addueixen que estic a Antifrau i Fiscalia... però no perquè hagi pres diners, sinó perquè els infants de Piera no tenen àpat calent durant les festes i vam creure que calien unes targetes moneder durant aquest període. I hi havia un informe desfavorable, però ens havíem de moure". Recorda que Junts li va donar suport també en el cas del nomenament d'un cap de policia.

Pel que fa als projectes "que Junts denuncia que estan encallats, són precisament projectes de l'àrea que lidera Josep Llopart. Els temes de les façanes i les subvencions, que està encallat, pertany a les responsabilitats de Josep Llopart. No és culpa d'ell, però les tramitacions són complexes. Sí, hi ha bloqueig, però no tenim prou múscul municipal per tirar-ho endavant. Ens calen molts tècnics".

 


1 Comentaris

M

Marià

Igualada

27 de novembre 2020.08:08h

Respondre

Madrid, sembla mentida q estiguis en política o ets molt innocent, en política no tant sols no has de creure el q et diuen els altres, no has de creure ni als del teu propi partit.
Això és la... Llegir més politica, mentides i enganys.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.