TORNAR

Junts celebra la victòria a Igualada "tot i no tenir espais electorals a la ciutat"

L’executiva local es mostra satisfeta pels més de 4.300 vots d’una formació nova

politica
Dijous, 18 febrer 2021. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La sectorial igualadina de JxCat mostra la seva satisfacció per l'èxit a la capital de l'Anoia, on es va convertir, en les primeres eleccions on acudia en solitari sense el PDeCAT, en primera força. A Igualada, van aconseguir 4.347 vots.

Junts expressa la seva satisfacció per ser la formació que s'erigia aquest diumenge com a "clara vencedora a Igualada de les eleccions al Parlament de Catalunya". La nova formació independentista, fundada fa uns mesos i liderada pel President Carles Puigdemont a l'exili i per Laura Borràs, era la tercera força al país, frec a frec amb el PSC i ERC. L'executiva local de Junts a Igualada, constituïda a finals del passat mes de gener, celebra els resultats i la confiança dels electors igualadins i ha valorat molt positivament una victòria assolida "superant diverses adversitats, com la curta trajectòria de la nova formació, el recurs del PDeCAT, estimat per la Junta Electoral, que deixava sense espais electorals a la formació independentista i, finalment, la no presència a l'Ajuntament d'Igualada", un escenari que han gaudit els rivals a les urnes el 14-F.

Amb 4.347 vots, un 26,99% del total, Junts va guanyar a Igualada. La nova formació va obtenir 754 vots més que el segon partit més votat, Esquerra Republicana de Catalunya, que amb 3.593 vots va obtenir un 22,31% del total. Per darrere, el Partit dels Socialistes de Catalunya, amb 2.620 vots (16,27%), el Partit Demòcrata Europeu de Catalunya, que va obtenir 1.514 vots (9,4%) i la Candidatura d'Unitat Popular, cinquena força a la capital de l'Anoia, amb 1.223 vots (7,59%). Junts va vèncer en 20 dels 26 districtes. Esquerra vencia en altres quatre i el PSC en els dos feus tradicionals socialistes.

L'executiva local a Igualada de Junts, elegida el passat 19 de gener, celebra "la confiança dipositada pels igualadins i igualadines en una nova formació política". La direcció ha mostrat la seva satisfacció per uns resultats que "legitimen aquesta confiança en el nostre projecte i en les persones que el lideren. Posiciona Junts en l'escenari polític a Igualada. Hem superat diversos hàndicaps, com ara el fet de ser un partit nou, constituït recentment i amb una executiva local també creada fa poques setmanes o, sobretot, no tenir presència a l'Ajuntament d'Igualada, com tenen les altres formacions a qui, tanmateix, hem superat a les urnes".

La direcció agraeix l'acompanyament dels candidats de Junts que, al llarg de la campanya, van visitar Igualada per estar al costat dels igualadins i igualadines, com Laura Borràs, Aurora Madaula, Míriam Nogueras, Elsa Artadi, Joan Canadell, Jordi Puigneró, Damià Calvet, Antoni Castellà i, molt especialment, el Molt Honorable President Carles Puigdemont des de l'exili o els presos polítics Jordi Turull i Josep Rull. Junts també felicita la resta de forces polítiques igualadines pels resultats obtinguts el 14-F i celebra la majoria independentista obtinguda al Parlament de Catalunya. També es felicita el correcte desenvolupament de la jornada electoral a Igualada i vol agrair els professionals públics, així com els apoderats i simpatitzants de Junts que van participar-hi i totes les persones que van estar a les meses, en una jornada marcada per la pandèmia de la COVID-19.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.