TORNAR

La Marxa per la Llibertat travessa l'Anoia amb 3.000 persones

L’acció reivindicativa continua aquest dijous, cap a Barcelona, des d’Igualada

politica
Dijous, 17 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La revolució dels somriures no ha mort, o no del tot. Durant tot el dia, milers de persones van recórrer l'autovia A-2 en la Columna de Tàrrega de la Marxa per la Llibertat. Feien nit a Igualada.

A la Panadella, a punt de reprendre la MarxaGran seguiment en la primera jornada de la Marxa per la Llibertat. La columna que sortia de Tàrrega, a les 7 del matí, arribava a la Panadella abans de les 2. Milers de persones hi eren. Hi havia ja els avituallaments preparats i alguns fins i tot dinaven al clàssic Bayona. No tot eren avis i tietes, a més. Al llarg del camí es trobaven persones de totes les edats i també de comarques veïnes per les que no passa el recorregut. Una marxa que acabava a Igualada, però sense majoria igualadina. El contingent de la veïna Conca de Barberà era molt notable, sobretot dels colomins. De l'Urgell i la Segarra venien centenars de persones. I de l'Anoia, els veïns de Montmaneu, Tous, Jorba o, clar, els igualadins i igualadines.

Albert, un igualadí resident a l'Urgell, va arrencar a les 7 del matí. "No ho faré tot fins a Barcelona. Em limitaré a anar fins a Igualada i allà em portaran en cotxe a Tàrrega de nou. Dijous no hi podré ser per feina, però espero sumar-me divendres de nou a la Marxa, fins a Barcelona" comenta. Hi ha l'opció a cada punt d'avituallament per agafar un cotxe o un autobús i tornar a un punt anterior. Els caminants admeten que "caminar per l'asfalt és molt dur".

A la Panadella els esperava gent de Montmaneu. Margarida explica que "estic lesionada del genoll i no puc fer la caminada. Així que amb gent de Montmaneu hem decidit ajudar amb els avituallaments". Per espai de tres hores van veure passar a milers de persones: "ens han dit que serien 2.500 ó 3.000". "Tothom està molt content de com ha anat" assegura.

A punt d'arribar a Igualada, la bandera negraEl jovent no falla tampoc a la Marxa per la Llibertat. Un grup de quatre tousencs van ser dels darrers de sortir de la Panadella cap a Santa Maria del Camí, mentre enllestien uns grans de raïm. Un d'ells, Xavi, intentarà ser-hi els altres dos dies: "hem començat la marxa entre Cervera i la Panadella. Farem tot el tram fins a Igualada, i més enllà (somriu) fins la independència". Un company els va portar a Sant Antolí. Dormiran a Tous i dijous s'hi afegiran fins a Martorell.

Al vespre, el grup va arribar a Igualada i es va atansar a les Comes, on part dels caminants havien de fer nit. Van ser rebuts per diverses entitats i centenars d'igualadins, en una vetllada on van actuar els Moixiganguers. Aquest matí de dijous es reprén la marxa, que seguirà per l'A-2 en sentit Barcelona, amb aturades a Castellolí i el Bruc.

 


3 Comentaris

F

Franc

IGD

18 d'octubre 2019.07:29h

Respondre

jajaja 600 a lo mucho

M

Manel

Igualada

17 d'octubre 2019.10:32h

Respondre

No podem veure els somriures de la gent que vol utilitçar la A2 i no té llibertat per fer-ho.

m

martinet

igualada

17 d'octubre 2019.15:19h

en tota lluita hi ha danys col.laterals

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.