TORNAR

El PDeCAT i el PSC pacten al Consell: Boquete serà president tres anys i Santi Broch, un

Els junters addueixen que ”cal una nova aliança per rellançar l’economia de la comarca” sobre el pacte amb els socialistes

politica
Dilluns, 1 juliol 2019. 12:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El que era un secret a veus des d'abans dels plens d'investidura es confirmava aquest dilluns al migdia. Junts per Catalunya (PDeCAT) i el PSC rubriquen un acord per governar el Consell Comarcal.

Tot i que Esquerra de manera oficial havia apuntat que les trobades entre junters i socialistes eren "de cortesia", finalment l'acord entre aquests dos actors és un fet. En una roda de premsa al Consell Comarcal, Santi Broch, president del PDeCAT a la comarca, i Francisco Guisado, secretari comarcal del PSC, feien públic l'acord. Els acompanyaven dos pesos pesants de cada força, el batlle masquefí Xavier Boquete i l'alcaldessa vilanovina Noemí Trucharte. Acaben 12 anys de pacte nacionalista primer i independentista després a l'ens comarcal. En virtut del pacte, Boquete serà president tres anys i el seu company Broch, un.

"Calia un canvi"

L'enverinament de les relacions entre Junts per Catalunya i ERC era evident des de fa temps, però el desenllaç ha estat abrupte. Els dos partits han acordat governs a Piera i els Hostalets, i han estat molt a prop de fer-ho a Vallbona d'Anoia. La situació a la Pobla de Claramunt (ERC va expulsar el seu regidor per intervenir a favor d'un candidat en detriment del guanyador en vots, Santi Broch, de Junts) va tensar la corda. També a Vilanova. Santi Broch desvinculava el canvi de soci d'aquestes disputes: "el partit ens demanava un canvi". Una referència tant a la direcció anoienca com la barcelonina.

Tant Boquete com els seus nous socis del PSC insistien en que el pacte obeeix només a raons d'ordre tècnic, com "posar l'accent en tirar endavant l'activitat econòmica" i que "cal crear ocupació de qualitat i nou sòl econòmic" a la comarca. Guisado i Trucharte, per la seva part, afirmenque "el PSC té vocació de govern".

ERC havia demanat després de les eleccions, en ser primera força, ostentar la presidència del Consell i, posteriorment, havia proposat fins i tot a Junts repartir-se el càrrec, en un format de dos anys i dos anys. 


6 Comentaris

P

Pau

Jorba

2 de juliol 2019.15:35h

Respondre

Teo, Broch, Guisado s’han quedat sense càrrec al seu ajuntament i ve han de sobreviure. On està el problema?
Millor que cobrin del Consell Comarcal (que almenys faran alguna cosa) que no pas de... Llegir més l’atur...

J

Joan Giner ITV

Igualada

2 de juliol 2019.11:35h

Respondre

Sociovergència el pitjor de cada casa... Jordi Cuadras on ets!!!!!!

A

Amadeu

Igualada

2 de juliol 2019.08:02h

Respondre

Oh! els grans defensors de la independència, finalment els hi cau la careta i pacten amb els del 155, tot per retenir la cadira i els ”cuartos”! la història de sempre!
I, després, nosaltres... Llegir més com mesells creient-vos les vostres parauletes de país i bla bla bla!

A

Albert

Igualada

1 de juliol 2019.22:59h

Respondre

No s’entén, però, vaja, cada u sap el que fa.

I

Igualadí

1 de juliol 2019.14:00h

Respondre

Igualada no la comenta Anoiadiari? Cuadras està fent possible un govern de dretes perquè Igualada és moneda de canvi del Consell

N

Natàlia

Igualada

2 de juliol 2019.12:57h

Sembla que t’has perdut una part de a historia, si Cuadras no va fer seguidisme d’erc i la cup es perque demanaven crear carrecs de confiança per ells mateixos i a mida per l’oposició i... Llegir més s’hi va negar en rodó. menys mal.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.