TORNAR

El ple dels Hostalets acaba en sainet

Els regidors d'ERC i part del públic avn quedar tancats a dins

politica
Dimarts, 2 abril 2013. 19:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El darrer ple a l'Ajuntament dels Hsotalets de Pierola va acabar com un sainet. Els regidors del grup municipal d'ERC van acabar tancats a l'interior de la casa consistorial fins a l'arribada dels Mossos d'Esquadra. Des de l'equip de govern s'afirma que la situació va ser una 'maniobra política dels republicans per cridar l'atenció'.

Ajuntament dels Hostalets de Pierola

Segons ha explicat el grup d'ERC a l'Ajuntament dels Hostalets de Pierola, el ple del passat 28 de març va ser crispat. Tot va començar, segons expliquen els republicans, al veure que diverses de les mocions presentades per l'oposició un mes i mig enrera, no s'havien inclòs dins de l'ordre del dia. El grup d'ERC es va queixar d'aquest fet, i va afirmar que no entenien la mesura ja que les mocions s'havien presentat dins de termini tal com preveu la llei. Segons han explicat els republicans, l'equip de govern (format pel PSC i el Moviment Ciutadà Hostaletenc), estava en minoria en el darrer ple, ja que faltaven dos dels seus membres (l'alcalde Daniel Vendrell i el regidor de Medi Ambient, Pere Barbado) i 'va retardar intencionadament les mocions' per no perdre la votació.

Davant de la negativa de l'equip de govern d'incloure les mocions, la formació republicana va optar per retirar les preguntes que havia presentat al ple, en considerar que 'l'acte s'havia convertit en una farsa i que l'actitud antidemocràtica del govern municipal impedia qualsevol mena d'entesa'.

Llavors el que va actuar com a alcalde en funcions, el tercer tinent d'alcalde i redidor Jaume Trias, va donar el ple per acabat, i els regidors de l'equip de govern van abandonar la sala de plens. No ho van fer, però, els regidors d'ERC i alguns membres del públic, que van mantenir-se asseguts als seus seients 'a l'espera de rebre alguna explicació satisfactòria sobre els incompliments legals succeïts i sobre la inassistència de l'alcalde, qui havia signat la convocatòria'.

En aquest moment el mateix Trias va demanar al vigilant municipal que tanqués l'edifici consistorial deixant als regidors republicans i part del públic a dins.

Els regidors d'ERC denuncien que van quedar tancats dins de la casa consistorial 'durant més d'una hora sense assistència' mentre que fonts de l'equip de govern sostenen que si es va tancar la casa consistorial és 'per no deixar l'edifici obert de nit', i perquè 'aquesta és una pràctica que es porta a terme de manera habitual quan s'acaba un ple'. Des de l'equip de govern s'assegura que 'la porta d'emergència sempre va estar oberta', i que els regidors haguessin pogut sortir quan haguessin volgut, com van fer alguns veïns' . Segons s'afegeix des del govern municipal: 'els vigilants municipals van explicar als regidors que només havien de fer-los una trucada per a que vinguessin a obrir-los, quan decidissin abandonar la sala de plens'.

Mentre durava l'espera, des de l'interior de la sala de plens es va trucar als Mossos d'Esquadra, que van decidir enviar a l'Ajuntament dues de les seves patrulles.

Des del grup d'Esquerra Republicana s'afirma que el ple va ser una successió d'il·legalitats, començant per la manera com s'havia escollit l'alcalde en funcions, el tercer tinent d'alcalde Jaume Trias, enlloc de la 1r tinenta d'alcalde, Marta Casas o el segon, Joaquim Insa (ambdós presents al ple) i acabant per la no tramitació d'unes mocions presentades dins de termini.

Segons fonts de l'equip de govern consultades per anoiadiari, el que va presentar ERC 'no es va considerar que fossin mocions ja que no es van presentar en la forma correcta', i per això 'no es van incloure dins de l'ordre del dia'. L'equip de govern ha qualificat la d'ERC de 'reacció política exagerada' i ha afirmat que el grup de l'oposició 'ha utilitzat els fets del passat 28 de març com a maniobra política per cridar l'atenció'.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.