TORNAR

Vilanova365 desbloquejarà la creació de la zona comercial del PMUr3

Afirmen que ”actuem amb responsabilitat” per salvar els llocs de treball de Mercadona

politica
Dijous, 7 febrer 2019. 15:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

El grup municipal que encapçala l'ex alcaldessa Vanesa González s'inclina per donar suport al ple a aquesta iniciativa que ha estat parada els darrers mesos. Recorden que és necessari per evitar la pèrdua de llocs de treball, davant la possibilitat que el centre de Mercadona tanqui sense trobar un espai alternatiu on instal·lar-s'hi.

Els números sortiran al ple de Vilanova del Camí perquè avanci el projecte urbanístic a la zona limítrof amb Scorpia i el barri de Bonavista. El denominat PMUr3 tirarà endavant. El grup municipal de V365 explicava aquest matí de dijous la seva decisió d'aprovar el projecte per ple. Un projecte de zona comercial que en principi contempla el trasllat del Mercadona situat a Can Papasseit, amb l'ampliació d'una desena de llocs de treball. També la construcció de nous habitatges de lloguer social. El desenvolupament del PMUr3 el va començar Vanesa González en el seu període a l'alcaldia. L'actual alcaldessa Noemí Trucharte va negociar amb la promotora Bogaris la instal·lació de la zona comercial, però dins el propi govern van sortir veus en contra i se li va bloquejar. El vist-i-plau de V365, grup majoritari al ple, ho capgira tot.

Imatge virtual de la zona en qüestióVanesa González espera que el punt es pugui aprovar en breu. Si bé es podria esperar a les eleccions i obtenir un quòrum més gran després, depenent dels resultats, comenta que "pels contactes que hem tingut amb l'empresa, sabem que volen instal·lar un Mercadona. Volem que s'agiliti i no es perdin oportunitats de treball". Els terminis de l'empresa són que la superfície comercial estigui a punt a final del 2020. Al Mercadona que ha de tancar hi treballen 35 persones i una superfície de l'empresa valenciana s'obriria a la nova zona comercial, on hi podrien caber dos negocis comercials més.

El PMUr3 ha provocat i accelerat el distanciament entre el PSC de Trucharte i els seus socis i ex socis de VA! i IPV-VV al govern. Sense els cinc regidors d'aquestes formacions, el PSC es quedava amb quatre vots per aprovar el projecte. Vanesa González critica durament a Trucharte i als altres partits del govern per no haver-se sabut posar d'acord. "No han estat a l'alçada i uns i altres han recolzat o renunciat al projecte per motius polítics" considera.

L'ex alcaldessa afirma qe "ens hem sentit utilitzats i enganyats. Les disputes i els enfrontaments entre VA, PSC, IPV i DECIDE han parat aquest projecte durant més d'un any, sense donar explicacions i sense fer-nos partícips d'un projecte que va iniciar el nostre grup quan estàvem a govern. Cividanes i Palacios s'hi han posat d'esquena per interessos merament partidistes.Per l'altra, Noemí Trucharte ha actuat a esquenes dels seus socis de govern per treure rèdit polític i penjar-se medalles a nivell individual".

Vilanova 365 es queixa que "al capdavall, reunir-se amb l'empresa promotora ha estat l'única manera d'aconseguir la informació que reclamava per poder votar el projecte. Vilanova 365 ha decidit desbloquejar aquest projecte i tirar endavant la proposta de desenvolupament del sector tenint en compte que serà una oportunitat per a la dinamització econòmica del territori i per a la millora de l'entorn natural d'aquesta zona".

 

 

 


1 Comentaris

F

FT

Igualada

8 de febrer 2019.22:29h

Respondre

Vanessa Gonzàlez demostra una generositat i honradesa poc habituals en l’entorn polític a l’extrem oposat de la Sra Trucharte i el seu partit.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.