TORNAR

L'Ajuntament d'Igualada anuncia la plantada de 500 arbres nous fins la primavera

Es retiraran arbres d’espècies com pins i oms, a més d’exemplars que suposin un perill de seguretat

societat
Dijous, 11 octubre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern de la capital anoienca planteja la retirada de més de dos centenars d'arbres de la via pública per qüestions de seguretat. La fesomia de l'arbrat els propers mesos canviarà i es començaran a plantar espècies com cirerers, pomeres o pareres.

L'Ajuntament ha posat en marxa el Pla Municipal de Reposició de l'Arbrat 2018-2019. Ho impulsa el departament de Qualitat Urbana i consta de la substitució d"'arbres considerats poc adients per al medi urbà per altres espècies més adequades i també la reposició d'aquells arbres que, els darrers anys, han hagut de ser retirats per malaltia, mort o perquè s'han vist malmesos en episodis climatològics". El pla suposarà que es plantarà 508 nous arbres a la ciutat. Entre els arbres retirats i que es plantaran, el saldo, segons l'Ajuntament, serà de 400 arbres nous, "tots d'espècies més innòcues".

Ho detallava l'alcalde Marc Castells. La passada campanya 2017-2018 ja es van retirar 89 arbres morts o d'espècies considerades poc adequades perquè provoquen al·lèrgies a la població o perquè tenen arrels que malmeten l'asfalt i les voreres. En molts casos, a més, aquests arbres han adquirit grans dimensions, les seves branques provoquen molèsties als edificis propers i poden suposar un perill en dies de fort vent.

Fins ara, en sustitució d'aquests 89, s'ha optat per noves espècies considerades més indicades per al medi urbà i se n'han plantat 73 de més –162 en total– en escocells buits o en parcs i places on calia reforçar l'arbrat. Les espècies retirades són en general pins, plàtans, moreres i oms. I les espècies que es planten al seu lloc són, entre altres, cirerers del Japó, pereres de flor, pomeres, arbres de Júpiter, fotínies o espinalbs.

El Parc Central, un dels punts on es planten nous arbresLa retirada s'executa aquests mesos de tardor i la plantació es fa entre la tardor, l'hivern i la primavera, "en funció del que és més adequat per cada varietat". Castells posa de relleu el fet que "apostem per la renaturalització de l'entorn urbà, volem una ciutat agradable i amable per tots aquells que hi viuen i, per això, en dos anys haurem plantat més de sis-cents nous arbres a la ciutat, al mateix temps que seguim desenvolupant l'Anella Verda, projectem l'ampliació del Parc Central o treballem en la millora contínua de l'espai públic des de la Unitat de Barris, entre moltes altres accions".

La intervenció d'aquesta temporada 2018-2019 significa la retirada de de 152 arbres i es preveu plantar els esmentats 508. En concret, els arbres que s'estan retirant corresponen a diferents punts de l'Avinguda Montserrat, dels carrers Magnòlies, Tulipes, Crisantems i Capità Muntaner, de l'Avinguda Barcelona, del carrer Dr. Pujadas o del Parc de la Solidaritat.

Aquestes setmanes de tardor, i tamb´l'hivern i la propera primavera, s'han de plantar els més de 500 nous arbres previstos, no només en aquestes ubicacions, sinó també als carrers Badalona, Coral la Llàntia, Mn. Josep Forn, Pere Dalmases, Lleida, Dr. Pujadas, Nards, Orquídies, Camèlies, Joan Serra i Constansó, Abat Oliba, Capità Muntaner, Guixeres, Salvador Espriu, Carles Riba, Bèlgica, Lecco, President Francesc Macià, President Josep Irla, President Pau Claris, Doctor Botet i Parlament, a les avingudes Generalitat, Pau Casals, Europa, Països Catalans i Vilanova i a la Pl. Sant Crist.

Segons l'Ajuntament "la Brigada Municipal reforçarà l'arbrat en indrets com el pati del Museu de la Pell, la zona de descans dels horts urbans del Rec, els parcs Central, Vallbona i Puigcornet, la Pl. de la Bomba, el camí de Can Masarnau, les avingudes Gaudí, Balmes, Dr. Pasteur, Europa i Àngel Guimerà, la Ctra. de Manresa, la Pl. Mestre Just o els carrers Òdena i Comarca, entre altres. En definitiva, doncs, en aquestes dues temporades, s'hauran retirat 241 arbres i se n'hauran plantat 670. 

Segons el batlle, són accions que serviran per "eliminar molèsties a la ciutadania i inconvenients per al manteniment de l'espai públic. Igualada haurà guanyat més de 400 nous arbres". La previsió de la regidoria de Qualitat Urbana és enllestir les tasques corresponents a l'actual Pla Municipal de Reposició de l'Arbrat entre el primer i el segon trimestre de l'any 2019.


3 Comentaris

J

Joanma

=ada

11 d'octubre 2018.17:08h

Respondre

Com sempre es descuiden el Pla de la Massa, i mira que d’arbres morts ni hi ha un munt. Vull recordar a l’ajuntament que el Pla de la Massa son tan sols 5 carrers. ( Maria Trulls, germans Muset... Llegir més i Ferrer, Jaume Serra, Travnik i Mahbes).

J

Joan Giner ITV

Igualada

11 d'octubre 2018.12:47h

Respondre

Com estaria la ciutat sinó hi haguessin eleccions cada 4 anys? Ara a quedar bé i a fer quatre coses que es vegin per maquillar una mala gestió...

R

Rosa Mª

Igualada

11 d'octubre 2018.11:47h

Respondre

Una notícia molt esperada.

Visc al carrer de l’Abat Oliba des de fa vint anys i només -una vegada- he vist podar i ensulfatar els arbres de Robinias que hi ha al nostre carrer.

Alguns... Llegir més arbres estan malats i abans de tallar-los (espero que no ho facin), els podin i els tractin fitosanitàriament, com correspon, i arreglin les voreres que puguin estar danyades per les arrels.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.