TORNAR

El govern igualadí espera una millora en les dades de reciclatge amb el "porta a porta comercial"

societat
Dijous, 7 octubre 2021. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

El regidor de Sostenibilitat, Miquel Vives, indica "la millora sostinguda" de les dades de recollida selectiva des de 2017 a la ciutat d'Igualada. Les dades de recollida selectiva bruta d'Igualada, el 2020, eren un 38,2%.

PUBLICITAT

L'Ajuntament d'Igualada exposava aquest dimecres les dades dels diferents indicadors de recollida selectiva. Tot i que encara s'està lluny dels estàndards exigits per la Comissió Europea (que estan en un 50% de recollida selectiva sobre el total), Vives destaca "la tendència positiva d'augment del reciclatge a la ciutat tant pel que fa a aquest any com en els últims quatre". El 2020 es va millorar quatre punts respecte a les dades anteriors. Per assolir la meta del 50%, Vives remarca que està en marxa diverses campanyes que fomenten el reciclatge i la disminució de la generació de residus com la campanya Reciclos i Mou-te pel zero. El regidor avança que es potenciarà "el servei de recollida porta a porta als grans comerços" del qual s'està fent la informació i estudi en l'actualitat "i això ens permetrà una millora notable en les xifres".

Anant al detall de les fraccions, segons Vives "aquest any la matèria orgànica ha crescut un 6%, si comparem les dades actuals amb les del 2017, l'increment de recollida d'orgànica ha estat del 19%". En la recollida de poda "l'any 2020 ha pujat un 3% i si comparem les dades amb el 2017, la pujada ha estat del 30%". Quant al reciclatge del paper i cartó la dada també creix el 2020 a Igualada: "ho fa en un 6% i si la comparem amb la del 2017, el creixement és del 24%".

La dada negativa, el 2020, la baixada en un 2% de la recollida de vidre "tot i que des del 2017 l'increment de la recollida selectiva de vidre ha crescut un 23%". Vives assenyala que l'increment més notable és en la recollida selectiva d'envasos: "ha crescut el 2020 un 16%, si comparem aquesta dada amb la de fa quatre anys, l'any 2017, aquesta puja fins al 65%". L'Ajuntament també recorda que a partir de 2023 hi haurà un nou contracte de recollida de residus a la ciutat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.