TORNAR

L'Ajuntament de Montbui s'oposa "frontalment" a la MAT Valmuel-Begues

El govern montbuienc ha anunciat que presentaran al·legacions al projecte

politica
Dilluns, 17 gener 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern de l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ha anunciat la seva oposició "frontal" al projecte de línia de Molt Alta Tensió (MAT) Valmuel-Begues, que actualment es troba en fase d'exposició pública. En aquest marc, el govern montbuienc ha anunciat que presentarà al·legacions al projecte "pel seu gran impacte al territori".

L'equip de govern montbuienc també s'ha reunit amb associacions veïnals del municipi per exposar-los el seu posicionament i per comunicar-los que el projecte es troba en fase d'exposició pública, per si volen presentar-hi al·legacions, com faran des de l'ajuntament. D'aquesta manera, Montbui se suma a altres municipis anoiencs afectats pel pas de la MAT Valmuel-Begues pel seu terme municipal, que han fet pública la seva oposició al projecte. Des del Consell Comarcal de l'Anoia s'han posat al servei dels municipis per assessorar-los en el procés d'al·legacions.

El projecte de la MAT Valmuel-Begues, contempla una línia de 400 kV de tensió amb origen a la Franja de Ponent, per portar energia fotovoltaica i eòlica procedent de Terol fins a la subestació de Begues, al Baix Llobregat, i traslladar-la fins a l'àrea metropolitana de Barcelona. En cas d'aprovar-se, travessaria diferents comarques, entre les quals hi ha l'Anoia, passant molt a prop de nuclis habitats i partint nombrosos municipis. Afectaria Bellprat, Sant Martí de Tous, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí, La Pobla de Claramunt, Piera, Masquefa i els Hostalets de Pierola.

Des de l'Ajuntament de Montbui han assenyalat que basen la seva oposició "frontal" al projecte "per l'impacte en el paisatge, en el territori i la ciutadania, en les activitats econòmiques tradicionals i en els espais naturals i estratègics del territori català. L'impuls de les energies renovables no es pot fer d'esquena al territori i encara menys en funció d'interessos privats de corporacions que únicament contemplen com a objectiu els guanys econòmics, prioritzant-los per sobre de qualsevol altra consideració social, ambiental o de mínima sostenibilitat, i que tindrien greus efectes i externalitats negatives sobre la nostra pagesia, el paisatge i el medi natural."


2 Comentaris

A

A

Sta. Mgda. de Montbui

17 de gener 2022.11:53h

Respondre

Primer oposició al projecte de granges solars per generar l’energia aquí. Ara oposició a que l’energia es produeixi a un altre lloc i ens la transportin fins aquí. Si ni la voleu produir ni... Llegir més la voleu rebre, com ho hem de fer llavors? La Central Nuclear de la Conca d’Òdena?

V

Ventureta

Igualada

25 de gener 2022.21:12h

Totalmente de acuerdo, esto escomo el perro del hortelano que ni come ni deja comer. ¿Queremos retroceder a la prehistoria?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.