TORNAR

ERC es renta les mans en el conflicte entre l'alcalde de Cabrera i el regidor Fernández

Consideren que la polèmica amaga ”la mala gestió del govern”

politica
Dimecres, 3 maig 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El convuls mandat a Cabrera d'Anoia va arribar als jutjats fa deu dies amb la declaració de l'alcalde socialista Salustià Monteagudo -i fa vuit amb la del regidor Fernández Peces- sobre el xantatge que hauria fet aquest edil amb la seva acta. Esquerra, a l'oposició, ha emès un comunicat desvinculant-se de la polèmica. 

L'enrenou per la presumpta oferta que el regidor José Fernández Peces, antigament a ICV, ara sense partit, hauria fet per vendre la seva acta a canvi de 15.000 euros segueix viu. Fernández Peces no ha renunciat a l'acta, tot i que hi va ser instat pel seu partit, i ha negat categòricament ser la persona que apareix a la gravació portada als jutjats per part del batlle, Salustià Monteagudo. Ara, Units per Cabrera - ERC AM, ha manifestat que lamenta "la judicialització de la gestió del govern municipal" i es desmarca de prendre bàndol.

Els republicans eludeixen posicionar-se respecte "els darrers fets" tot i que veuen que aquesta "crisi política al municipi és només un exemple del desgovern que s'està vivint". Units per Cabrera - ERC AM subratlla que van ser "els guanyadors per vots de les darreres eleccions municipals" i demanen que "l'actual govern treballi pels seus veïns, així com Units per Cabrera està fent".

Des del 2015, tant ERC -amb Jaume Gorrea, alcalde fins aleshores- com CiU han estat fent front comú contra la fórmula que va pujar al govern, amb PSC, Veïns amb Veu i ICV. La marxa de Fernández Peces del govern (era l'únic regidor del seu grup) ha deixat a Monteagudo en minoria. En aquest escenari, Fernández Peces, segons el govern, va 'traficar' amb l'acta i va demanar 15.000 euros per renunciar-hi i que el rellevés un ecosocialista procliu al govern del PSC. Esquerra considera que "s'està judicialitzant la política" i que "el que cal és parlar de la mala acció del govern".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.