TORNAR

16 municipis ja donen suport a les consultes populars

Sant Pere Sallavinera aprova una moció · Capellades i Carme tenen comissió organitzadora

politica
Divendres, 15 gener 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'ajuntament de Sant Pere Sallavinera ha aprovat també una moció de suport a les consultes populars per la independència. Carme i Capellades, que ja van donar suport a les consultes en els plens de finals del 2009, han començat a organitzar-se i ja compten amb una comissió que té la intenció d'organitzar la consulta el 28 de febrer i el 25 d'abril, respectivament. Amb aquests tres municipis, ja són 16 els que donen suport a les consultes populars, dos que l'han rebutjat i 8 en els quals hi ha una comissió que treballa per organitzar-les.

Mapa consultes populars a 14 de gener

L'ajuntament de Sant Pere Sallavinera ha aprovat la moció

L'ajuntament de Sant Pere Sallavinera va aprovar, en el ple del passat 15 de desembre, la moció per unanimitat de tots els regidors del govern i oposició. D'aquesta manera passa a ser el 16è municipi a donar suport a les consultes.

'Carme decideix' es presenta públicament

Aquest dissabte 16 de gener, a 2/4 de 8 del vespre al Casal de Carme, tindrà lloc la presentació de Carme Decideix, la comissió organitzadora de la Consulta per la Independència del proper 28 de febrer, data en què una segona tongada de municipis celebrarà la votació de manera conjunta. Són convidats a sumar-se a la iniciativa tots els veïns, així com totes les entitats del municipi.

Carme Decideix compta, d'entrada, amb una trentena de membres, homes i dones de totes les edats que pensen que els ciutadans i els pobles tenen dret a decidir el seu futur. El municipi va aprovar la moció de suport a les consultes en el ple del novembre passat.

Més moviment

Qui compta també amb una plataforma animada per organitzar la consulta és Capellades, on van prosperar-hi una moció de suport a les consultes i una altra pel dret a l'autodeterminació, que van comptar amb el suport de tot el plenari menys un regidor, del PSC. Capellades Decideix és la plataforma que ja està treballant perquè les consultes siguin una realitat.

Paral·lelament a Piera s'està començant a gestar una altra plataforma. Sembla que volen seguir l'exemple de la Llacuna, que primer va comptar amb una plataforma constituïda que va ser la que va traslladar la inquietud i la moció als representants polítics del municipi.


3 Comentaris

a

anoiadiari

15 de gener 2010.16:41h

Respondre

gràcies per l’apunt, Sendo, ja està corregit.

S

Sendo

Capellades

15 de gener 2010.15:11h

Respondre

Tot correcte, excepte la data de la consulta a Capellades. Serà el 25 d’abril, el 28 de febrer ja és impossible a hores d’ara.

e

eRIC

Igualada

15 de gener 2010.13:06h

Respondre

Ja vec que els ajuntament més ”democràtics” que no volen que el poble s’expressi (el més important és que la gent pugui opinar, ja sigui per dir SÍ o NO, però que pugui fer-ho) són els... Llegir més d’Igualada i Montbui.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.